Πέμπτη 1 Νοέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
Να παρθούν μέτρα για τις καρκινογόνες ουσίες στα ΗΛΠΑΠ

Επιστολή προς τον διευθύνοντα σύμβουλο της επιχείρησης

Να πάρει άμεσα μέτρα που να εξασφαλίζουν την υγιεινή και ασφάλεια των εργαζομένων, μετά τις καταγγελίες ότι τα λάδια των υποσταθμών περιέχουν το καρκινογόνο υλικό ΚΛΟΦΕΝ, απαιτεί η Γραμματεία Υγιεινής και Ασφάλειας του ΠΑΜΕ, με επιστολή της προς τον διευθύνοντα σύμβουλο των ΗΛΠΑΠ κ. Γούναρη.

«Οι συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλιάς είναι ένα από τα σοβαρά ζητήματα που έχουν προτεραιότητα για μας. Ιδιαίτερα σε χώρους όπου οι εργαζόμενοι είναι εκτεθειμένοι σε επικίνδυνα για την υγεία τους και για την ίδια τους τη ζωή χημικά και ουσίες», επισημαίνει η Γραμματεία του ΠΑΜΕ. Και συνεχίζει: «Σας είναι γνωστό από πολύ καιρό από τον συνάδελφο και αναπληρωτή γραμματέα του σωματείου "Η Εναέριος" για τα λάδια των υποσταθμών που περιέχουν ΚΛΟΦΕΝ και για τις ελλιπείς συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας στους υποσταθμούς. Το υλικό αυτό είναι καρκινογόνο και προκαλεί ακόμη και θάνατο. Για χρόνια ολόκληρα οι εργαζόμενοι εκτίθονταν και εκτίθενται σε αυτές τις ουσίες και κανείς από τις διοικήσεις, τις προηγούμενες κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και τη σημερινή της ΝΔ, τους αρμόδιους γιατρούς όχι μόνο δεν τους ενημέρωσε, αλλά δεν πήραν μέτρα προστασίας της ζωής των εργαζομένων στα ΗΛΠΑΠ. Οι επιπτώσεις είναι σοβαρές στη ζωή τους και ακόμη και σήμερα η εγκληματική αυτή πολιτική συνεχίζεται».

Μετά από αυτά, το ΠΑΜΕ καλεί το διευθύνοντα σύμβουλο των ΗΛΠΑΠ να πάρει άμεσα μέτρα προφύλαξης των εργαζομένων από τη θανατηφόρα αυτή ουσία και μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλιάς. Αλλά και να πάρει μέτρα ώστε να αφαιρεθεί τώρα το ΚΛΟΦΕΝ από τα σημεία που είναι σήμερα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ