Πέμπτη 1 Νοέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Αδιαπραγμάτευτο το δίκιο των συνταξιούχων

Απάντηση στην κυβερνητική προκλητικότητα η χτεσινή μαζική συγκέντρωση στην Αθήνα. Στις 7 του Νοέμβρη ο επόμενος αγωνιστικός σταθμός

Από τις χτεσινές κινητοποιήσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη
Από τις χτεσινές κινητοποιήσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη
Πρόκληση και εμπαιγμό για το συνταξιουχικό κίνημα της χώρας, που σταθερά και αταλάντευτα παλεύει και διεκδικεί την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων του, για τους χιλιάδες συνταξιούχους που καλούνται να ζήσουν με συντάξεις πείνας, αποτελούν οι χτεσινές δηλώσεις του υπουργού Απασχόλησης, Β. Μαγγίνα, ότι αυτή τη στιγμή δεν μπορεί να λυθεί κανένα αίτημά τους, καθώς και ότι ένας από τους βασικούς παράγοντες για την εξελισσόμενη αντιασφαλιστική επίθεση της κυβέρνησης είναι και «η προσπάθεια βελτίωσης του επιπέδου των χαμηλοσυνταξιούχων»!

Τα παραπάνω δήλωσε ο υπουργός μετά τη συνάντηση που είχε με αντιπροσωπεία συνταξιούχων, στο πλαίσιο μιας μαζικής και μαχητικής συγκέντρωσης στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης και πορείας στο υπουργείο Απασχόλησης (Σταδίου) που οργάνωσαν οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Ομοσπονδίες ΙΚΑ, ΕΛΤΑ, ΔΗΜΟΣΙΟΥ, ΟΣΕ, ΤΕΒΕ, ΝΑΤ, ΤΣΑ, ΤΑΕ και ΟΤΑ. Μαχητική συγκέντρωση στο Αγαλμα του Βενιζέλου και στη συνέχεια συμβολικό αποκλεισμό του ΙΚΑ στην Αριστοτέλους πραγματοποίησαν χτες το πρωί και οι συνταξιούχοι της Θεσσαλονίκης.

Από το βήμα της συγκέντρωσης στην Αθήνα ο Διαμαντής Μαυροδόγλου, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ, υπογράμμισε ότι η κινητοποίηση αποτελεί μόνο την αρχή και διαβεβαίωσε ότι θα ακολουθήσουν και άλλες πιο δυναμικές. Χαιρετισμό επίσης στη συγκέντρωση απηύθυναν ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων Δημοσίου, Π. Βαβουγιός, και ο πρόεδρος των συνταξιούχων του ΤΕΒΕ, Δ. Τσιτσάνης, ενώ το ψήφισμα διάβασε ο Π. Βασιλόπουλος, πρόεδρος του Συνδέσμου Συνταξιούχων του ΟΣΕ.


Motion Team

Το θερμό αγωνιστικό χαιρετισμό του ΠΑΜΕ στο μαχόμενο κίνημα των συνταξιούχων μετέφερε η Χρυσούλα Λαμπούδη, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας. Τόνισε ότι το ΠΑΜΕ έχει σημάνει συναγερμό ενάντια στην επίθεση της κυβέρνησης, με πρώτο σταθμό τα συλλαλητήρια στις 7 του Νοέμβρη, στα οποία οι συνταξιούχοι έχουν ήδη αποφασίσει να συμμετάσχουν μαζικά. Την αλληλεγγύη της στον αγώνα των συνταξιούχων εκφράζει με ανακοίνωσή της και η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αθήνας.

«Τα λεφτά του ΙΚΑ, δικές μας εισφορές, τα δίνουν για τζογάρισμα στους καπιταλιστές», ήταν ένα από τα συνθήματα που ακούστηκαν ξανά και ξανά κατά τη διάρκεια της πορείας, η οποία και κατέληξε στο υπουργείο Απασχόλησης. Μετά το τέλος της συνάντησης ο Δ. Μαυροδόγλου δήλωσε ότι για ακόμα μια φορά «φύγαμε με άδεια χέρια, χωρίς καμία υπόσχεση και οι λύσεις στα προβλήματα είναι επείγουσες. Η αναμόρφωση, όπως τη λένε, του Ασφαλιστικού ξέρουμε πολύ καλά ότι δε θα λύσει κανένα πρόβλημα. Γι' αυτό πολύ σύντομα θα είμαστε και πάλι στους δρόμους».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ