Πέμπτη 1 Νοέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΝΕΡΓΙΑ ΣΤΗΝ ΕΕ
Χτυπάει κόκκινο στους νέους

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ.--

Πρωταθλήτρια στην καταγραμμένη ανεργία των νέων κάτω των 25 ετών, στην ΕΕ των «27», αναδεικνύεται η Ελλάδα, σύμφωνα με στοιχεία της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας, που δημοσιοποιήθηκαν χτες στις Βρυξέλλες. Σύμφωνα με την έρευνα, στη χώρα σημειώθηκαν τα υψηλότερα ποσοστά ανεργίας, στις ηλικίες κάτω των 25 ετών, που άγγιξε το 22,9%, κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2007, ενώ ακολουθούν η Γαλλία (21,6%) και η Ρουμανία (19,6%). Ο αντίστοιχος κοινοτικός μέσος όρος, φτάνει το 15,1%.

Παράλληλα, η Ελλάδα εμφανίζει από τα μεγαλύτερα ποσοστά στην Ενωση και στα γενικά ποσοστά ανεργίας, με τους αριθμούς να δείχνουν καταγραμμένους ανέργους το 8,4%, ενώ προηγούνται η Σλοβακία με 11,1%, η Πολωνία με 8,8% και η Γαλλία με 8,6%.

Τέλος, απογοητευτικά είναι και τα στοιχεία για την ανεργία των γυναικών, που μαζί με τους νέους, αποτελούν τις εντονότερα βαλλόμενες ομάδες, αγγίζοντας το 13%, έναντι του 5,2% που είναι το αντίστοιχο ποσοστό για τους άνδρες. Τα αντίστοιχα ποσοστά του ευρωπαϊκού μέσου όρου είναι 7,8% για τις γυναίκες και 6,6% για τους άνδρες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ