Πέμπτη 1 Νοέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟΝ «ΑΣΤΕΡΑ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ»
Καθολικό το αίτημα για κλιμάκωση του αγώνα

Η περιφρούρηση της απεργίας και η ταξική αλληλεγγύη τσάκισαν και χτες τις απεργοσπαστικές μεθοδεύσεις της εργοδοσίας

Από τη χτεσινή απεργιακή κινητοποίηση
Από τη χτεσινή απεργιακή κινητοποίηση
Τη διάθεσή τους να μην κάνουν πίσω από τις διεκδικήσεις τους για σταθερή και μόνιμη δουλιά για όλους, για να μπει τέρμα στις άθλιες συνθήκες δουλιάς και να πάρει πίσω η εργοδοσία το πρόγραμμα «εθελούσιας αποχώρησης» απέδειξαν, για ακόμα μια φορά, οι εκατοντάδες εργαζόμενοι στο ξενοδοχειακό συγκρότημα «Αστέρας Βουλιαγμένης», της πολυεθνικής «Starwood» («Στάργουντ») που συμμετείχαν στη συντριπτική τους πλειοψηφία στη χτεσινή 24ωρη απεργία.

Από τα χαράματα δόθηκε με επιτυχία η μάχη της περιφρούρησης από τους απεργούς, εργαζόμενους από άλλα ταξικά συνδικάτα της Αθήνας, σωματεία του κλάδου και το Σύνδεσμο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Αθήνας. Ολες οι προσπάθειες της εργοδοσίας για να σπάσουν την απεργία έπεσαν για ακόμη μια φορά στο κενό. Η επιστράτευση των αστυνομικών δυνάμεων, με την επέμβαση των οποίων νωρίς το πρωί μπήκε ένα πούλμαν στο ξενοδοχείο, δεν έφερε αποτέλεσμα καθώς λίγο νωρίτερα η πλειοψηφία όσων επέβαιναν κατέβηκε έξω από την είσοδο του ξενοδοχείου.

Στο κενό έπεσε και η προσπάθεια της εργοδοσίας να εμποδίσει αντιπροσωπεία του επιχειρησιακού και του κλαδικού σωματείου να μπει στο ξενοδοχείο για να ελέγξει πιθανό απεργοσπαστικό μηχανισμό. Οπως διαπιστώθηκε, στο ξενοδοχείο δούλευαν τέσσερις εργαζόμενοι με σύμβαση μιας μέρας. Οι συνδικαλιστές επί τόπου έκαναν καταγγελία στο υπουργείο Απασχόλησης. Λίγο αργότερα, ειδικοί επιθεωρητές του ΣΕΠΕ έφτασαν στο ξενοδοχείο. Στην προσπάθεια της εργοδοσίας να αποφύγει αιφνιδιαστικό έλεγχο, επέτρεψε την είσοδο των επιθεωρητών μετά από 20 λεπτά (!), οι οποίοι και κατέγραψαν το συμβάν αλλά και την απασχόληση των τεσσάρων εργαζομένων.

Σήμερα το μεσημέρι θα συνεδριάσει το Διοικητικό Συμβούλιο του επιχειρησιακού σωματείου προκειμένου να πάρει αποφάσεις. Οι εκπρόσωποι του Συνδέσμου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Αθήνας κατά τη διάρκεια της απεργίας πρότειναν στους εργαζόμενους να κλιμακωθούν οι κινητοποιήσεις με την κήρυξη νέας 24ωρης απεργίας την ερχόμενη Δευτέρα και συγκέντρωση στις 6 μ.μ. έξω από τη Βουλή, καθώς θα συζητείται η Επίκαιρη Ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής του ΚΚΕ Γ. Μαυρίκος για τα προβλήματα των εργαζομένων στον «Αστέρα».

Οι εργαζόμενοι από την πλευρά τους επικρότησαν την πρόταση αυτή και κάλεσαν το Διοικητικό Συμβούλιο στη σημερινή του συνεδρίαση να την επικυρώσει με απόφασή του. Την ερχόμενη Κυριακή, στις 12 το μεσημέρι, ο βουλευτής του ΚΚΕ Γ. Μαυρίκος θα συναντηθεί στο ξενοδοχείο με το Διοικητικό Συμβούλιο του επιχειρησιακού σωματείου και με εργαζόμενους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ