Πέμπτη 1 Νοέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΕΙΡΑΙΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
Εξορμήσεις απ' άκρη σ' άκρη του λιμανιού

Συνεχίστηκε και χτες η συζήτηση για να πάρει απάντηση η πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων

Από τη χτεσινή περιοδεία στη Ζώνη
Από τη χτεσινή περιοδεία στη Ζώνη
Από τα ξημερώματα άρχισαν και χτες οι δυνάμεις της Κομματικής Οργάνωσης Πειραιά του ΚΚΕ να «οργώνουν» το λιμάνι, συνεχίζοντας με εξορμήσεις και περιοδείες τη συζήτηση που έχει ανοίξει από τις αρχές της βδομάδας με όλους τους συναφείς με το λιμάνι κλάδους εργαζομένων, για την ιδιωτικοποίηση που προωθεί - πατώντας στο δρόμο που έστρωσε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ - η κυβέρνηση της ΝΔ. Για τις δραματικές επιπτώσεις που θα επιφέρει και για το πώς θα μπορέσουν οι εργαζόμενοι να βάλουν φραγμό σε αυτά τα σχέδια. Χτες, σειρά είχαν οι εργατοτεχνίτες της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης, οι λιμενεργάτες και υπάλληλοι του ΟΛΠ.

Στη Ζώνη περιόδευσε η Βέρα Νικολαΐδου, βουλευτής του ΚΚΕ, την οποία οι εργάτες υποδέχτηκαν με μαζική συγκέντρωση μπροστά από το επισκευαζόμενο δεξαμενόπλοιο «AILSA CRAIG», όπου τον περασμένο Ιούλη λαμπάδιασαν δύο συνάδελφοί τους από έκρηξη. Η συγκέντρωση επιλέχθηκε να γίνει εκεί για να αναδειχτεί ότι αυτοί που ποτίζουν με το αίμα τους τα κέρδη εφοπλιστών και πολυεθνικών εταιρειών, αυτοί που παράγουν τον πλούτο, αυτοί πρέπει να είναι τα «αφεντικά» των λιμανιών. Και αυτό τόνισε μιλώντας η Β. Νικολαΐδου καλώντας τους εργάτες να συμβάλουν αποφασιστικά στη συγκρότηση του μετώπου πάλης που θα αποκρούσει το ξεπούλημα του λιμανιού που για τη Ζώνη σημαίνει διάλυση και θα διεκδικήσει ΟΛΠ ενιαίο, δημόσιο, λιμάνια λαϊκή περιουσία. Με την Β. Νικολαΐδου ήταν ο Γιάννης Πατσιλινάκος, πρώην δήμαρχος Περάματος.

Στους λιμενεργάτες, περιόδευσε η Ελπίδα Παντελάκη, επίσης βουλευτής του Κόμματος, ενώ σήμερα ο Γιώργος Τούσσας, ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, στις 7.30 π.μ. στη μάντρα τεχνικών και στο Καστράκι του ΟΛΠ και στις 9 π.μ. στην Πλοηγική Υπηρεσία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ