Παρασκευή 2 Νοέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΛ. ΑΛΑΒΑΝΟΣ
Προστάτης του περιβάλλοντος η... Ευρωπαϊκή Ενωση!

Στην αδυναμία της Ελλάδας να απορροφήσει τα σχετικά κοινοτικά κονδύλια και να ενσωματώσει στο εσωτερικό της δίκαιο τις οδηγίες της ΕΕ, απέδωσε εν πολλοίς ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλ. Αλαβάνος τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το φυσικό περιβάλλον της χώρας μας.

Στην ομιλία του, μεταξύ άλλων, είπε ότι η Ελλάδα παραπέμπεται από την ΕΕ επειδή δεν ενσωμάτωσε τις Οδηγίες αυτές και κατηγόρησε την κυβέρνηση για το ότι αρκετές οδηγίες είναι εκτός του εσωτερικού δικαίου, ενώ όσες ενσωματώθηκαν έμειναν στα χαρτιά αφού σχεδόν καμία δε λειτουργεί.

Ο Αλ. Αλαβάνος πρότεινε να προωθήσει η κυβέρνηση σε συνεργασία και με άλλες κυβερνήσεις φορολογικά μέτρα και άλλα μέτρα εισαγωγών από τις χώρες εκείνες που είναι αρνητικές στο να παρθεί το οποιοδήποτε μέτρο για την υπόθεση της κλιματικής αλλαγής.

Θέτοντας ουσιαστικά την ΕΕ θεματοφύλακα της προστασίας του περιβάλλοντος, κατηγόρησε την κυβέρνηση γιατί αφαίρεσε από το Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης το πρόγραμμα που περιλάμβανε τη σύνταξη δασικών χαρτών μεγάλης ακρίβειας.

Κατά τα άλλα, τάχθηκε κατά της αναθεώρησης του άρθρου 24 του Συντάγματος και ζήτησε από τον πρωθυπουργό να μην επιμείνει στην πρόταση για την αναθεώρηση του 24 και για λόγους συμβολικούς απέναντι στους κατοίκους των περιοχών που κάηκαν το καλοκαίρι. Προχώρησε δε, σε άνοιγμα προς το ΠΑΣΟΚ, χαρακτηρίζοντας ενδιαφέρουσα την πρόταση του Γ. Παπανδρέου για τη συλλογή υπογραφών ενάντια στην αναθεώρηση του άρθρου 24 και τόνισε ότι «θα μπορούσαμε να προχωρήσουμε σε κοινές δράσεις».

Επίσης, για μια ακόμα φορά καταφέρθηκε κατά του έργου της εκτροπής του Αχελώου, ισχυριζόμενος ότι «απειλεί να τινάξει όλο το περιβαλλοντικό σύστημα στη Θεσσαλία και τη Δυτική Ελλάδα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ