Παρασκευή 2 Νοέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΙΕΘΝΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ
Αρχίζει αύριο στο Μινσκ της Λευκορωσίας

Επικεφαλής της αντιπροσωπείας του ΚΚΕ η ΓΓ της ΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα

Στο Μινσκ της Λευκορωσίας πραγματοποιείται φέτος η 9η Διεθνής Συνάντηση Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων από όλες τις ηπείρους.

Η συνάντηση την οποία φιλοξενεί το ΚΚ Λευκορωσίας, έχει ως θέμα: «90ή επέτειος της Οχτωβριανής Επανάστασης. Η επικαιρότητα και η διαχρονική αξία των ιδεών της. Οι κομμουνιστές στην πάλη κατά του ιμπεριαλισμού, για το σοσιαλισμό».

Ηδη στη Διεθνή Συνάντηση έχουν δηλώσει συμμετοχή πάνω από 80 Κομμουνιστικά και Εργατικά Κόμματα.

Το ΚΚΕ στη συνάντηση εκπροσωπεί πολυμελής αντιπροσωπεία με επικεφαλής την ΓΓ της ΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα.

Στην αντιπροσωπεία μετέχουν επίσης οι:

-- Δημήτρης Κουτσούμπας, μέλος του ΠΓ της ΚΕ

-- Μπάμπης Αγγουράκης, μέλος της ΚΕ

-- Ελισαίος Βαγενάς, μέλος της ΚΕ και

-- Γιώργος Ποντικός, μέλος του Εργατικού Συνδικαλιστικού Τμήματος της ΚΕ του ΚΚΕ.

Η αντιπροσωπεία σήμερα Παρασκευή 2 Νοέμβρη το πρωί θα μετάσχει στη θεωρητικοπρακτική Συνδιάσκεψη που διοργανώνουν η Εθνική Ακαδημία Επιστημών της Λευκορωσίας και το ΚΚ Λευκορωσίας. Το θέμα της παρέμβασης του ΚΚΕ είναι: «Οι ιστορικές προϋποθέσεις και ο χαρακτήρας της Οχτωβριανής Επανάστασης».

Από το Σάββατο 3 Νοέμβρη έως και τη Δευτέρα το μεσημέρι η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ θα πάρει μέρος στις εργασίες της Διεθνούς Συνάντησης, όπου θα μιλήσει και η ΓΓ της ΚΕ Αλέκα Παπαρήγα με θέμα τα 90χρονα της Οκτωβριανής Επανάστασης.

Εκτός από τις συζητήσεις και την ψήφιση των ντοκουμέντων της Συνάντησης το πρόγραμμα περιλαμβάνει ακόμα απόδοση τιμής στο μνημείο του Β. Ι. Λένιν, στο Μνημείο της Μεγάλης Αντιφασιστικής Νίκης, καθώς και επισκέψεις σε επιχειρήσεις.

Στη Μόσχα

Οι αντιπροσωπείες των ΚΚ τη Δευτέρα το βράδυ, 5 Νοέμβρη, θα αναχωρήσουν για τη Μόσχα για να πάρουν μέρος στις εκδηλώσεις που διοργανώνει το ΚΚ Ρωσικής Ομοσπονδίας (ΚΚΡΟ) την Τρίτη και Τετάρτη, 6 και 7 Νοέμβρη.

Εκ μέρους του ΚΚΕ θα παρευρεθεί στις εκδηλώσεις στη Μόσχα 3μελής αντιπροσωπεία της ΚΕ αποτελούμενη από τους Δημήτρη Κουτσούμπα, μέλος του ΠΓ, Μπάμπη Αγγουράκη και Ελισαίο Βαγενά, μέλη της ΚΕ.

Η αντιπροσωπεία θα συμμετάσχει στις διαδηλώσεις και εκδηλώσεις που θα γίνουν στην Κόκκινη Πλατεία της Μόσχας προς τιμήν των 90 χρόνων της Οχτωβριανής Επανάστασης.

Τέλος, το ΚΚΕ θα εκπροσωπηθεί και σε ένα ακόμα διεθνές επιστημονικό συμπόσιο που θα γίνει στη Μόσχα στις 7 και 8 Νοέμβρη με πρωτοβουλία μαρξιστών ερευνητών, το οποίο είναι αφιερωμένο στην πάλη των λαών των πρώην Σοβιετικών Δημοκρατιών ενάντια στον καπιταλισμό, για το σοσιαλισμό στις σημερινές συνθήκες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ