Παρασκευή 2 Νοέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Να απαγορευτεί η παρακολούθηση διαδηλωτών

Σχετική Επίκαιρη Ερώτηση κατέθεσε το ΚΚΕ στη Βουλή

Το μείζον ζήτημα που προκύπτει μετά τη γνωμοδότηση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Σανιδά, που νομιμοποιεί τη συλλογή και χρήση των στοιχείων από βιντεοκάμερες, έφερε στη Βουλή το ΚΚΕ, με Επίκαιρη Ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής του Αχιλλέας Κανταρτζής προς τους υπουργούς Δικαιοσύνης και Εσωτερικών.

Στο κείμενο υπογραμμίζεται: «Η πρόσφατη γνωμοδότηση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Σανιδά, με την οποία νομιμοποιείται η συλλογή και η χρήση των στοιχείων από σταθερές ή φορητές βιντεοκάμερες, πλήττει ευθέως βασικά ατομικά δικαιώματα και ελευθερίες. Στρέφεται ευθέως κατά των συνδικαλιστικών - κοινωνικών και πολιτικών αγώνων του λαού και της νεολαίας.

Ερχεται να επιβεβαιώσει με ωμό τρόπο αυτό που έκρυβαν οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ ότι δήθεν οι κάμερες τοποθετήθηκαν για τη ρύθμιση της κυκλοφορίας. Ενώ η πραγματικότητα ήταν ότι οι κάμερες έχουν στόχο, όπως και ο τρομονόμος και ο ευρωτρομονόμος, τους κοινωνικούς και πολιτικούς αγώνες των εργαζομένων. Η κυβέρνηση δεν μπορεί να κρύβεται πίσω από την "Ανεξάρτητη Δικαιοσύνη" και τη γνωμοδότηση του, επιλεγμένου από την ίδια, εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, φέρει ακέραια την ευθύνη για τις εξελίξεις αυτές.

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ.κ. υπουργοί, εάν η κυβέρνηση προτίθεται να ξηλώσει τις κάμερες που έχουν τοποθετηθεί για την παρακολούθηση των διαδηλωτών και τι γενικότερα μέτρα προτίθεται να πάρει για την απαγόρευση παρακολούθησης των διαδηλωτών από την Αστυνομία και τους άλλους μηχανισμούς καταστολής».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ