Σάββατο 9 Σεπτέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 34
ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ
ΟΙΚΟΠΡΟΣΕΓΓΙΣΕΙΣ

Οικολογικές οργανώσεις στην υπηρεσία του ΥΠΕΧΩΔΕ

Για την ύπαρξη μιας σειράς κρατικοδίαιτων οικολογικών(;) οργανώσεων(;), που εδώ και χρόνια έχουν ουσιαστικά αλλάξει πλήρως τα χαρακτηριστικά τους, εξαιτίας της εξάρτησής τους από τα πάσης φύσεως κονδύλια, που εισρέουν στα ταμεία τους έχουμε μιλήσει αρκετές φορές. Δυστυχώς, είναι μια θλιβερή πραγματικότητα που έθεσε τέρμα σ' ένα ριζοσπαστικό κίνημα, που πριν καν ανθήσει, φρόντισαν οι διάφοροι αριβίστες να το μαράνουν, αποκτώντας θέσεις και χρήματα. Ο χώρος είναι μικρός κι όλοι ξέρουν πρόσωπα και πράγματα. Ομως το θράσος κάποιων μερικές φορές ξεπερνά κάθε όριο. Μια από τις ομάδες αυτές πριν μερικές βδομάδες ήρθε στη Μυτιλήνη μ' ένα τρεχαντήρι, έχοντας ένα προκλητικό πανό όπου φιγουράριζε η λέξη ΥΠΕΧΩΔΕ. Στη διαμαρτυρία εκπροσώπων του Συλλόγου «Δελφίνι» της Σκάλας Λουτρών για τη γνωστή ιστορία με τις αποθήκες Μαμιδάκη ένας ορίτζιναλ νεοΠΑΣΟΚος, από αυτούς που συνεργάστηκαν προεκλογικά με το «Κίνημα», σε μια από τις πάμπολλες ομάδες - δορυφόρους των «εκσυγχρονιστών» κατηγόρησε το ΔΣ ότι είναι υποκινούμενο από το ΚΚΕ. Για την ταμπακέρα όμως τσιμουδιά. Τι να πει άλλωστε; Θα επανέλθουμε.

ΟΙΚΟΑΛΙΕΥΜΑΤΑ

Οεθνικός μας αερομεταφορέας επιτέλους νοικοκυρεύεται

Είμαστε βέβαιοι ότι άλλη μια επιτυχία του ΠΑΣΟΚ και των συμμάχων του είναι προ των πυλών. Η ΟΑ βρίσκεται σε καλό δρόμο. Επιτέλους, η μεταφορά των τραυματισμένων πουλιών θα γίνεται με κανονικό τιμολόγιο. Είδατε πώς μπαλώνονται οι τρύπες των ελλειμμάτων;

ΚΑΙ ΟΙΚΟΑΝΑΓΝΩΣΕΙΣ
Η ιστορία ενός γάτου που έμαθε σ' ένα γλάρο να πετάει

Τι σχέση μπορεί να έχει ένας γλάρος, ένας γάτος κι ένας ποιητής; Ελα ντε. Ενας πεζογράφος, όπως ο Λουίς Σαλπούδεβα μπορεί να ταιριάξει, με αριστοτεχνικό τρόπο, μια ιστορία για μικρούς και μεγάλους και να μας ταξιδέψει σ' ένα ονειρικό κόσμο μακριά από την καθημερινή μιζέρια, την αλλοτρίωση, τη μικρότητα, τις ανταγωνιστικές σχέσεις και τις συνήθεις δολοπλοκίες. Εναν κόσμο όπου γίνεται σεβαστή η διαφορετικότητα κι όπου αναβλύζει η αλληλεγγύη και η συντροφικότητα. Κι όλα αυτά με μπόλικες δόσεις χιούμορ. Ο Χιλιανός συγγραφέας, που γνώρισε από πρώτο χέρι τις φυλακές της χούντας του Πινοσέτ, με συμμετοχή στο διεθνές τάγμα Μπολιβάρ (που πήρε μέρος στον απελευθερωτικό αγώνα της Νικαράγουας), μετά από περιπλανήσεις σε χώρες της Λατινικής Αμερικής και μια «στάση» ενός χρόνου στον Αμαζόνιο εγκαταστάθηκε στην Ευρώπη, όπου εντάχτηκε σε ακτιβιστικές οικολογικές ομάδες. Από κει επηρεασμένη και η ιστορία του, που ξεκινά με την παγίδευση ενός γλάρου από μια πετρελαιοκηλίδα, την «κατάρα των θαλασσών» όπως τη λέει. Η συνέχεια στο εξαιρετικό αυτό βιβλίο, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΟΠΕΡΑ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ