Σάββατο 9 Σεπτέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
«EUROBALKER»
Αποκαλύφθηκε κομπίνα του ιδιοκτήτη

Προσπάθεια νομιμοποίησης επιστολής για παύση της εκπροσώπησης του πλοίου στις 21 του Αυγούστου, τέσσερις μέρες μετά το ναυάγιο

Σκανδαλώδης παρανομία, προκειμένου να αποποιηθεί τις σοβαρές, όπως αποκαλύπτεται, ευθύνες του, επιχειρήθηκε από τον Στ. Ηλία, ιδιοκτήτη της εταιρίας «ARROW FINANCE INC», στην οποία ανήκει το φορτηγό πλοίο «EUROBALKER 10», το οποίο βούλιαξε στη 1 του Σεπτέμβρη στο Λευκαντί Εύβοιας και είχε αποτέλεσμα το θάνατο ενός ναυτεργάτη και την πρόκληση τεράστιας οικολογικής καταστροφής!

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, στις 5 του Σεπτέμβρη, τέσσερις μέρες μετά το ατύχημα, κατατέθηκε από την εκπρόσωπο της διαχειρίστριας εταιρίας του πλοίου, Ε. Καραμολέγκου, επιστολή του Στ. Ηλία στην αρμόδια Διεύθυνση Ναυτιλιακής Πολιτικής και Ανάπτυξης, με την οποία γνωστοποιούσε ότι η παραπάνω εταιρία σταμάτησε να διαχειρίζεται το πλοίο από τις 21 του Αυγούστου!!!

Η βεβαίωση του γνήσιου της υπογραφής έγινε χωρίς την παρουσία του Στ. Ηλία αλλά με την προσκόμιση της ταυτότητάς του, από τον πλωτάρχη Λιμενικού Σώματος Ειδικών Υπηρεσιών, Ε. Βλάχο, που υπηρετεί στο Τμήμα Ναυτολογίας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά. Αν το περιστατικό αυτό δεν εντοπιζόταν, τότε τυπικά δε θα είχε καμία ευθύνη ο εφοπλιστής!

Το γεγονός αναφέρθηκε από τον ίδιο τον Ε. Βλάχο και έχουν ενημερωθεί οι αρμόδιοι εισαγγελείς. Με εντολή του υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας, Χρ. Παπουτσή, και του αρχηγού του Λιμενικού Σώματος, Σ. Συρίγου, το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά ξεκίνησε τη διενέργεια προανάκρισης και κάλεσε τον Στ. Ηλία και την Ε. Καραμολέγκου σε απολογία. Στον αξιωματικό που βεβαίωσε την υπογραφή του Στ. Ηλία μετά την ολοκλήρωση της προανάκρισης θα ασκηθεί ποινική και πειθαρχική δίωξη.

  • Στο μεταξύ, χτες το πρωί άλλο ένα πλοίο της παραπάνω εταιρίας, το «EUROBALKER 4» με σημαία Βικεντίας, προσάραξε στις 8 το πρωί σε ακτή κοντά στο λιμάνι «Porto Vesme» Σαρδηνίας. Το πλοίο είχε αποπλεύσει έμφορτο με κάρβουνο από την Ουκρανία με προορισμό το «Porto Vesme». Από την πρόσκρουση δεν τραυματίστηκε κανείς από το 17μελές πλήρωμα (όλοι αλλοδαποί), ενώ κοντά στο πλοίο βρίσκονται τρία ρυμουλκά.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ