Σάββατο 9 Σεπτέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Αγοράζει το μειοψηφικό πακέτο της ΔΕΘ

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης αρχίζει τις διαδικασίες για την αγορά του μειοψηφικού πακέτου της ΔΕΘ και ανάληψης του μάνατζμεντ της «Ελληνικές Εκθέσεις-HELLEXPO ΑΕ», ανακοίνωσε στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο ο δήμαρχος της πόλης, Β. Παπαγεωργόπουλος.

Για το σκοπό αυτό ζήτησε να ανατεθεί σε ερευνητικό γραφείο η εκπόνηση οικονομικοτεχνικής μελέτης, για να διαπιστωθεί η σκοπιμότητα και η βιωσιμότητα του εγχειρήματος, πρόταση που εγκρίθηκε από το Σώμα. Επίσης, το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε την ανάκληση των παλαιών αποφάσεών του, σύμφωνα με τις οποίες παραχωρούνταν με ανταλλαγή οι εκτάσεις των 15 στρεμμάτων στη ΔΕΘ.

Στην ίδια συνεδρίαση έγινε δεκτή η πρόταση που κατέθεσε ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης «Θεσσαλονίκη-Αντεπίθεση Τώρα» Αγάπιος Σαχίνης, για την πραγματοποίηση ειδικής συνεδρίασης με θέμα το μοντέλο ανάπτυξης της Θεσσαλονίκης. «Σε μια εποχή που τόσα ανέξοδα υπόσχονται για την πόλη μας, θα πρέπει να ασχοληθεί το Σώμα με το τι πόλη θέλουμε, ποιοι αποφασίζουν για την ανάπτυξη που αυτή ακολουθεί και τι πρέπει να γίνει από την πλευρά μας», τόνισε ο Αγ. Σαχίνης.

Οσον αφορά στο πρώτο θέμα σημειώνεται ότι και στο παρελθόν το Δημοτικό Συμβούλιο είχε προβεί σε ανάκληση αποφάσεων που σχετίζονται με την παραχώρηση εκτάσεων στη ΔΕΘ, αλλά οι διοικήσεις της Εκθεσης έκαναν προσφυγή και δικαιώθηκαν. Συγκεκριμένα, την απόφαση της επιτροπής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας που δικαίωνε τη ΔΕΘ, ο δήμαρχος τη χαρακτήρισε διάτρητη, παράνομη και πλαστογραφημένη και εναντίον της έκανε προσφυγή στο υπουργείο Εσωτερικών. Το υπουργείο απέρριψε το αίτημα, με το αιτιολογικό ότι το Δημοτικό Συμβούλιο πριν πάρει την απόφασή του θα έπρεπε να καλέσει προς ενημέρωση τη διοίκηση της ΔΕΘ.

Με τον τρόπο αυτό, είπε ο Β. Παπαγεωργόπουλος, «τσαλακώνουν» τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου και τις πετούν στον κάδο απορριμμάτων. Ακόμη ο δήμαρχος χαρακτήρισε υβριστική τη στάση της διοίκησης της ΔΕΘ, η οποία αν και κλήθηκε να παραστεί στην προχτεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, όπου γινόταν συζήτηση για το θέμα της ΔΕΘ, δεν ανταποκρίθηκε.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ