Πέμπτη 15 Νοέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
«Οικολόγοι»... για μπάζα

Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον που θα μπορούσε να έχει η «είδηση» ότι οι Αμερικανοί ηθοποιοί Μπραντ Πιτ και Αντζελίνα Τζολί αγόρασαν τεχνητό νησί στο Ντουμπάι θα ήταν απλά να αναλογιστεί κανείς για μια ακόμη φορά τα μεγέθη του πλούτου που επιφυλάσσει για τα «αστέρια» της η βιομηχανία του θεάματος, σε αντίθεση με τη μεγάλη μάζα των εργαζομένων σε αυτήν.

Εν προκειμένω, ο κυνισμός του συστήματος λαμβάνει διαστάσεις πλήρους διαστρέβλωσης της κοινής λογικής. Διότι η «είδηση» λέει ότι το τεχνητό νησί έχει το σχήμα της Αιθιοπίας (δηλαδή οι κατασκευαστές και οι πελάτες τους κάνουν και «πλακίτσα» με την πείνα στην Αφρική), ενώ «αποτελεί μέρος ενός μεγαλεπήβολου σχεδίου κατασκευής 300 νησιών σε συγκρότημα που ονομάζεται "Ο Κόσμος". Το κατασκευαστικό αυτό πρόγραμμα που ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί καλύπτει επιφάνεια 5,5 εκατομμυρίων τ.μ. εκ των οποίων 930.000 τ.μ. είναι ακτές. Οι τιμές των νησιών ποικίλλουν από 6,2 έως 36,7 εκατομμύρια δολάρια. Η επιφάνειά τους κυμαίνεται από 11.148 τ.μ. έως 41.806 τ.μ. και απέχουν σχεδόν 100 μέτρα το ένα από το άλλο». Και το «κερασάκι»: Οι ηθοποιοί αγόρασαν το «νησάκι» στο υπό κατασκευή ακόμη «αρχιπέλαγος» ανοιχτά του Ντουμπάι για να «προωθήσουν έναν οικολογικό τρόπο ζωής»!!! Δηλαδή, μπαζώθηκαν 5,5 εκατομμύρια τ.μ. θάλασσας και το ζεύγος των «αστέρων» θέλει πάνω στα ακριβά και πολυτελή «μπάζα» να το «παίξουν»... «οικολόγοι»!

Πάντως, αυτή η αντιμετώπιση της «είδησης» είναι χαρακτηριστική και για τον τρόπο που ερμηνεύουν την πραγματικότητα τα κυρίαρχα ΜΜΕ και πώς «ξεμπερδεύουν» με το κύριο, αναδεικνύοντας το γελοίο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ