Πέμπτη 15 Νοέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ηλεκτρικό ρεύμα ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΑΓΑΘΟ και όχι εμπόρευμα για το κέρδος

Το ΚΚΕ είναι ριζικά αντίθετο με κάθε μορφή παραπέρα ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ, χρειάζεται ενιαίος κρατικός φορέας Ενέργειας που να είναι λαϊκή περιουσία, τόνισε η Αλέκα Παπαρήγα χτες στην περιοδεία της, που συνεχίζεται και σήμερα

  • Το ΚΚΕ υποστηρίζει ότι το ηλεκτρικό ρεύμα, η αξιοποίηση της Ενέργειας και για οικιακή χρήση, για δημόσια κτίρια, για θέρμανση κλπ. είναι ένα κοινωνικό αγαθό. Εντάσσεται μέσα στις ανθρώπινες υλικές και πολιτιστικές ανάγκες. Δεν μπορεί αυτό να υπόκειται στη λογική της κερδοφορίας ή στη λογική των ανταγωνισμών και της διαμάχης για την πελατεία.
  • Ο πόλεμος κατά του λιγνίτη είναι υποβολιμαίος. Ο λιγνίτης μπορεί να αξιοποιηθεί και ταυτόχρονα να προστατευτεί πλήρως το περιβάλλον. Υπάρχουν τεχνικά μέσα για να επιτευχθεί αυτό. Να σταματήσει το φαινόμενο των έρημων χωριών. Βεβαίως, κάποια χωριά πρέπει να μετεγκατασταθούν, αλλά ταυτόχρονα χρειάζεται ένα μεγάλο πρόγραμμα αποκατάστασης της γης, όχι γενικά με πράσινο, αλλά για να παράγει γεωργικά και κτηνοτροφικά προϊόντα.
  • Το ΚΚΕ είναι ριζικά αντίθετο με κάθε μορφή παραπέρα ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ και γενικά της ιδιωτικοποίησης. Χρειάζεται αγώνας για τη δημιουργία ενιαίου κρατικού φορέα Ενέργειας, λαϊκή περιουσία, που θα εξασφαλίζει θέσεις μόνιμης δουλιάς με πλήρη δικαιώματα, θα αναπτύσσεται αξιοποιώντας τις εγχώριες πρώτες ύλες, θα προστατεύει το περιβάλλον και θα αποκαθιστά όσους πλήττονται από τη δράση του.

ΣΕΛ.  6  -  7

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ