Τρίτη 12 Σεπτέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 40
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Μετατραυματικό στρες στους καταυλισμούς

Παιχνίδια δίπλα στα κοντέινερ για τα παιδιά, που ζουν στις σεισμόπληκτες περιοχές, και παιδικά όνειρα. Ονειρα που οι τραυματικές εικόνες του σεισμού τα μετατρέπουν σε εφιάλτες, έστω και αν πέρασε ένας χρόνος από εκείνη τη μέρα.

Οι ειδικοί επιστήμονες, οι παιδοψυχολόγοι προειδοποιούν ότι το σοκ από το πλήγμα του σεισμού είναι τόσο ισχυρό για τις ευαίσθητες παιδικές ψυχές που υπάρχει περίπτωση να μετατραπεί σε ψυχική ασθένεια. Το 25% των παιδιών παρουσιάζουν διαταραχή μετατραυματικού στρες και ταλαιπωρούνται από δυσκολία αποχωρισμού από τους γονείς, δυσκολία στο να νιώσουν χαρά, δυσκολία στον ύπνο, αλλά και επαναλαμβανόμενους εφιάλτες.

Η ανάγκη συνέχισης των προγραμμάτων ψυχολογικής υποστήριξης και παρέμβασης στους κατοίκους των περιοχών που πλήγηκαν από το σεισμό, και κυρίως στα παιδιά, καταδείχτηκε σε χτεσινή συνέντευξη Τύπου του Κέντρου Παιδοψυχικής Υγιεινής του ΙΚΑ, όπου έγινε η παρουσίαση των δράσεων της επιστημονικής ομάδας του κέντρου στο Δήμο Ανω Λιοσίων, μετά τον καταστροφικό σεισμό της 7.9.1999 και μέχρι σήμερα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ