Τρίτη 12 Σεπτέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Μενίδι

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για να μην εγκατασταθεί το Κέντρο Προσωρινής Διαμονής Αλλοδαπών στην περιοχή Αμυγδαλέζα Μενιδίου και να μη μεταφερθούν οι κεραίες από τον Υμηττό στην Πάρνηθα, διοργάνωσε η Επιτροπή Συλλόγων Βορείου Μενιδίου την Κυριακή το πρωί.

Υπενθυμίζουμε ότι το ζήτημα του Κέντρου έχει εγερθεί από τον Ιούλιο, όταν ο υπουργός Δημοσίας Τάξης είχε αναφέρει σε συνέντευξη Τύπου ότι μία από τις σκέψεις του υπουργείου είναι να κατασκευαστεί το Κέντρο στην Αμυγδαλέζα, όπου βρίσκεται η Σχολή Χωροφυλακής και η έκταση ανήκει -όπως ισχυρίστηκε ο υπουργός - στην Αστυνομία.

Ο Γ. Οικονόμου, μέλος της Επιτροπής και πρόεδρος του Συλλόγου Πανοράματος, τόνισε στην ομιλία του ότι ήδη η Σχολή της Χωροφυλακής έχει μετατραπεί σε κρατητήριο που φιλοξενεί αλλοδαπές και ανήλικους. Στη συνέχεια, αφού επισήμανε ότι γενικότερα η περιοχή Μενιδίου έχει επιβαρυνθεί από διάφορες οχλούσες δραστηριότητες υπερτοπικής σημασίας, υπογράμμισε ότι η Αμυγδαλέζα όπου σχεδιάζεται να κατασκευαστεί το Κέντρο βρίσκεται στο μέσον οικιστικών περιοχών και ταυτόχρονα απέχει μόλις 100 μέτρα από ένα δημοτικό και ένα γυμνάσιο. Επίσης, αναφέρθηκε, στο ζήτημα της μεταφοράς κεραιών και συνοψίζοντας κατέδειξε την ανάγκη να μην εγκατασταθούν στο Μενίδι επιπλέον οχλούσες δραστηριότητες, αντίθετα να δημιουργηθεί πάρκο πρασίνου στην Αμυγδαλέζα. Τέλος, επισήμανε ότι η δημοτική αρχή κάθε άλλο παρά συμπαραστέκεται στους κατοίκους και στους αγώνες τους.

Ο Θ. Τραβασάρος, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Πανδημοκρατική Αγωνιστική Συσπείρωση», παίρνοντας το λόγο επισήμανε ότι αντί να καθορίσουν τις χρήσεις γης και να εντάξουν στο σχέδιο περιοχές που χρόνια υπόσχονται ότι θα το κάνουν, συνεχίζουν να φορτώνουν το Μενίδι με οχλούσες υπερτοπικές δραστηριότητες όπως στρατόπεδα, το Ολυμπιακό Χωριό, αγωγό φυσικού αερίου, Σταθμό Μετεπιβίβασης Λεωφορείων, γκαράζ απορριμματοφόρων κ.ά. «Είναι - συνέχισε - σαν να ζεις σε μια ολοκάθαρη πόλη, αλλά σε ένα σημείο της μόνο κάποιος να έχει πετάξει σκουπίδια και στη συνέχεια να τα πετάνε όλοι εκεί. Ετσι γίνεται και με το Μενίδι, οποιαδήποτε οχλούσα δραστηριότητα την εγκαθιστούν εδώ. Εχουμε καταντήσει η χωματερή της Αττικής». Γι' αυτό, τόνισε, «πρέπει να αγωνιστούμε και να απαιτήσουμε να μη γίνει τίποτα εδώ παρά μόνο το πάρκο πρασίνου και να ενταχθούν οι περιοχές στο σχέδιο πόλης. Πρέπει να είμαστε σε εγρήγορση», κατέληξε.

Το λόγο πήραν και ο δήμαρχος Δ. Παπανίκας και ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ντ. Βρεττός, προσπαθώντας να καταπραΰνουν τις οργισμένες αντιδράσεις των κατοίκων. Ο βουλευτής ανέφερε ότι σε συνάντηση που είχε με τον υπουργό Δημοσίας Τάξης πήρε τη διαβεβαίωση πως δε θα γίνει το Κέντρο, αλλά μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες θα δημιουργηθεί Πανεπιστημιακή Σχολή Αστυνομίας, κάτι που έρχεται σε αντίθεση με το αίτημα των κατοίκων για δημιουργία πάρκου.

Στο τέλος της συγκέντρωσης ακολούθησε πορεία μέχρι τη Σχολή Χωροφυλακής, όπου ενημερώθηκε για τα αιτήματα των κατοίκων ο αστυνομικός διευθυντής κ. Καπράλος. Ο διευθυντής απάντησε ότι θα μεταφέρει τα αιτήματά τους και πάντως σύμφωνα με ανεπίσημες υπηρεσιακές πληροφορίες το Κέντρο δε θα γίνει στο Μενίδι, αλλά από ό,τι ακούγεται μάλλον στον Υμηττό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ