Τρίτη 12 Σεπτέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 40
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ 2004
Εντολή της ΔΟΕ για επίσπευση των έργων

Η μακέτα του Πολυδύναμου Αθλητικού Κέντρου Φαλήρου

«Αθήνα 2004»

Η μακέτα του Πολυδύναμου Αθλητικού Κέντρου Φαλήρου
Το Δεκέμβρη του 2003, δηλαδή πέντε μήνες νωρίτερα από τις ημερομηνίες που είχε ανακοινώσει ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Κ. Λαλιώτης, θα πρέπει να είναι έτοιμα τα πέντε Ολυμπιακά έργα αρμοδιότητας ΥΠΕΧΩΔΕ, όπως δήλωσε το περασμένο Σάββατο στο Σίδνεϊ ο πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, Ζ. Ρογκ.

Το μήνυμα αυτό έστειλαν το περασμένο Σάββατο τα στελέχη της ΔΟΕ προς την κυβέρνηση και το ΥΠΕΧΩΔΕ, στο πλαίσιο της παρουσίασης της πορείας προετοιμασίας των Ολυμπιακών Αγώνων από την «Αθήνα 2004». Και με αυτόν τον τρόπο δημιούργησαν τις κατάλληλες προϋποθέσεις, ώστε οι εργολάβοι που θα κατασκευάσουν τα έργα να πάρουν υπέρογκα ανταλλάγματα, ως οικονομικά πριμ, με πρόσχημα την έγκαιρη ολοκλήρωση των έργων.

Σύμφωνα με τα χρονοδιαγράμματα του ΥΠΕΧΩΔΕ, τα έργα (κωπηλατοδρόμιο - Σχοινιάς, Κέντρο Σλάλομ - Ριζάρη, γήπεδα - Ελληνικό, Ιστιοπλοϊκό Κέντρο - Αγ. Κοσμάς και γήπεδα μπιτς βόλεϊ στο Φαληρικό Δέλτα) θα έχουν ολοκληρωθεί το Μάη του 2004. Κατά την πρόσφατη επίσκεψη της Συντονιστικής Επιτροπής της ΔΟΕ στην Αθήνα, τον περασμένο Αύγουστο, ο Ζ. Ρογκ είχε αναφέρει ότι θα πρέπει να επισπευστεί η κατασκευή των έργων, προκειμένου να διεξαχθούν οι δοκιμαστικοί αγώνες (test events), που, σύμφωνα με τη ΔΟΕ, πρέπει να γίνουν έξι μήνες πριν την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων, τον Αύγουστο του 2004, δηλαδή το Φλεβάρη του 2004.

Μετά την παρουσίαση της «Αθήνα 2004», ο Ζ. Ρογκ δήλωσε ικανοποιημένος «από τη νέα δυναμική» και ανέφερε πως «η σημερινή αναφορά ήταν καλύτερη από αυτήν του Αυγούστου». Ακόμα, δήλωσε «ευχαριστημένος από την προσωπική ανάμειξη του πρωθυπουργού» και «αισιόδοξος ότι θα επιτευχθούν οι αρχικώς προκαθορισμένοι στόχοι». Η πρόεδρος της «Αθήνα 2004» Γ. Αγγελοπούλου δήλωσε πως «χρειάζεται συνεχής εγρήγορση και προσπάθεια». Σήμερα, θα γίνει η αντίστοιχη παρουσίαση της εξέλιξης της προετοιμασίας στην Ολομέλεια της ΔΟΕ.

Και πώς να μην είναι ευχαριστημένοι οι «αθάνατοι», αφού η «πρόοδος» που έχει σημειώσει μέχρι τώρα η νέα ηγεσία της «Αθήνα 2004», σε συνεργασία με την κυβέρνηση, είναι στις κατευθύνσεις που θέλουν οι πολυεθνικές; Συγκεκριμένα:

  • Ο οικονομικός έλεγχος της Οργανωτικής Επιτροπής έχει περιοριστεί δραστικά με το νέο νόμο της κυβέρνησης.
  • Παραχωρήθηκαν σημαντικά προνόμια (φοροαπαλλαγές) στους χορηγούς - εταιρίες των Ολυμπιακών Αγώνων με τον ίδιο νόμο.
  • Η ραδιοτηλεοπτική μετάδοση των αγώνων θα ανατεθεί στον εκλεκτό της ΔΟΕ και των αμερικανικών τηλεοπτικών δικτύων Μ. Ρομέρο.
  • Η ηγεσία της Οργανωτικής Επιτροπής είναι της απολύτου εμπιστοσύνης της ΔΟΕ και των πολυεθνικών.
  • Την ασφάλεια της χώρας, με πρόσχημα την Ολυμπιάδα, θα αναλάβουν πράκτορες ξένων μυστικών υπηρεσιών, που, σε εκθέσεις τους, χαρακτηρίζουν «τρομοκράτες» όσους για παράδειγμα κινητοποιούνται ενάντια στη σφαγή των ΗΠΑ σε βάρος του λαού της Γιουγκοσλαβίας.

Στο μεταξύ, η «Αθήνα 2004» προκήρυξε τρεις ανοιχτούς διαγωνισμούς για την πρόσληψη τεχνικών συμβούλων, οι οποίοι θα αναλάβουν την επίβλεψη των έργων (αθλητικά και οδικά), που θα κατασκευάσουν το ΥΠΕΧΩΔΕ, το υπουργείο Μεταφορών και η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού με τον Οργανισμό Διεξαγωγής Ιπποδρομιών Ελλάδος.

  • Αίτηση κατάθεσης εγγράφων κατέθεσαν προς τον υπουργό Δημόσιας Τάξης Μ. Χρυσοχοΐδη οι βουλευτές του ΚΚΕ Λ. Κανέλλη, Αντ. Σκυλλάκος και Ν. Γκατζής, με την οποία ζητούν να τους δοθεί το μνημόνιο συνεργασίας και συναντίληψης που υπογράφηκε μεταξύ του υπουργείου και της «Αθήνα 2004».
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Φταίνε οι Ελληνες για το υπέρογκο κόστος»!(2004-06-09 00:00:00.0)
«Κολοκυθιά» με τους κόμβους στην Κηφισίας(2002-02-09 00:00:00.0)
Στις πλάτες του λαού το κόστος των Ολυμπιακών(2001-11-13 00:00:00.0)
Υποψήφιος πρόεδρος ο ...«ελεγκτής» της Αθήνας(2001-03-22 00:00:00.0)
Μαίνεται ο πόλεμος των συμφερόντων(2000-10-12 00:00:00.0)
Ξέσπασε κόντρα υπουργών - Γ. Αγγελοπούλου(2000-09-13 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ