Τρίτη 12 Σεπτέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ
Τι γίνεται με τις καταπατήσεις στη Ροδόπολη;

Το θέμα των καταπατήσεων δασικών - αναδασωτέων εκτάσεων στη Ροδόπολη Αττικής έφεραν στη Βουλή οι βουλευτές του ΚΚΕ Αντ. Σκυλλάκος, Λ. Κανέλλη και Σπ. Στριφτάρης.

Με Ερώτηση που κατέθεσαν αναφέρουν ότι «μετά τις αποφάσεις του Γεν. Γραμ. Περιφέρειας Αττικής για αναδάσωση των φερόμενων ως ανοιχτών οικοδομικών τετραγώνων του Οικοδομικού Συνεταιρισμού "Νέα Αιολίς" στη Ροδόπολη - Διόνυσο Αττικής, την εντολή του υπουργού Γεωργίας για έλεγχο και επιμέτρηση των εκτάσεων του συνεταιρισμού για να διαπιστωθεί η παράνομη επέκτασή του σε δασικές εκτάσεις και την αναφορά στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου της Διεύθυνσης Προστασίας Δασών με την οποία αποδεικνύεται ότι οι ανωτέρω εκτάσεις είναι δασικές - αναδασωτέες και συνιδιοκτήτες με το Ελληνικό Δημόσιο.

Με βάση τα παραπάνω οι βουλευτές του ΚΚΕ ρωτούν:

  • Τον υπουργό Δικαιοσύνης: Γιατί δεν έχει προχωρήσει μέχρι τώρα η εισαγγελική έρευνα; Γιατί δεν έχουν παραπεμφθεί οι υπεύθυνοι μετά 2,5 χρόνια; Αληθεύουν οι πληροφορίες ότι στην υπόθεση εμπλέκονται και διάφοροι κρατικοί λειτουργοί;
  • Τον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ: Γιατί δεν ανακαλεί προηγούμενη απόφασή του με την οποία δίνεται η δυνατότητα οικοπεδοποίησης και έκδοσης οικοδομικών αδειών μέσα στις ανωτέρω δασικές - αναδασωτέες και συνιδιοκτήτες από το Ελληνικό Δημόσιο εκτάσεις; Γιατί η Πολεοδομία Καπανδριτίου δεν ανακαλεί τις οικοδομικές άδειες που έχει εκδώσει σ' αυτές τις δασικές εκτάσεις; Γιατί δεν ανακαλεί την απόφαση του Νομάρχη Αν. Αττικής, με την οποία αναρμοδίως έγινε επέκταση και όχι τροποποίηση του εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου του ΟΣ "Νέα Αιολίς" σε παρακείμενες δασικές αναδασωτέες και συνιδιοκτήτες από το Ελληνικό Δημόσιο εκτάσεις, με αποτέλεσμα να οικοδομούνται και να οικοπεδοποιούνται τα τελευταία δάση στην Αττική;
  • Τον υπουργό Γεωργίας: Εχει λάβει το Δασαρχείο Πεντέλης όλα τα νόμιμα μέτρα (ποια και πότε) για να σταματήσει η οικοδόμηση - οικοπεδοποίηση δασικών - αναδασωτέων εκτάσεων (όπως πρωτόκολλο διοικητικής αποβολής, πρωτόκολλο κατεδάφισης, μηνύσεις κατά των υπευθύνων κλπ.); Γιατί δεν ανακαλεί απόφαση του νομάρχη Αν. Αττικής, με την οποία αναρμοδίως έγινε επέκταση του ΟΣ "Νέα Αιολίς" σε παρακείμενες δασικές - αναδασωτέες και συνιδιοκτήτες από το Ελληνικό Δημόσιο εκτάσεις, με αποτέλεσμα να οικοδομούνται και να οικοπεδοποιούνται τα τελευταία δάση στην Αττική; Γιατί δεν έχει προχωρήσει μέχρι τώρα η καταμέτρηση των εκτάσεων του ΟΣ σύμφωνα με εντολή του υπουργείου Γεωργίας;».

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ