Τετάρτη 12 Δεκέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
«ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ»
Ιταμή πρόκληση οι καμεροχαφιέδες

Ο λαός θα δώσει την απάντηση που τους πρέπει

Ως νέα, ιταμή πρόκληση σε βάρος των ελευθεριών του λαού, χαρακτηρίζει η «Δημοκρατική Συσπείρωση για τις λαϊκές ελευθερίες και την αλληλεγγύη», την τροπολογία που κατέθεσε η κυβέρνηση, βάσει της οποίας επιτρέπεται η καταγραφή με εικόνα και ήχο των διαδηλώσεων, αν ο εισαγγελέας κρίνει ότι υπάρχει «επικείμενος σοβαρός κίνδυνος για τη δημόσια τάξη και ασφάλεια».

Με ανακοίνωσή της, η «Δημοκρατική Συσπείρωση» επισημαίνει ότι με βάση την κυβερνητική τροπολογία, τόσο με τις κάμερες του συστήματος «C4I» όσο και με οποιαδήποτε άλλα τεχνικά μέσα θα καταγράφονται οι διαδηλωτές. Επίσης, η επεξεργασία των στοιχείων αυτών δεν υπόκειται σε κανέναν, έστω και υποτυπώδη έλεγχο.

Σημειώνει ότι με την ίδια τροπολογία διευρύνεται και νομιμοποιείται το ηλεκτρονικό φακέλωμα από τις αστυνομικές και λοιπές διωκτικές αρχές με το πρόσχημα της καταπολέμησης του εγκλήματος, καθώς, χωρίς καν την άδεια της «Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα» και χωρίς κανέναν έλεγχο, έστω και προσχηματικό, θα φακελώνουν χιλιάδες πολίτες, που, κατά τις αστυνομικές αρχές, θα θεωρούνται ύποπτοι διάπραξης αδικημάτων.

«Προχωρώντας ακόμη παραπέρα, ο υπουργός Δικαιοσύνης έφτασε στο σημείο να παραδεχτεί ότι οι κάμερες θα καταγράψουν τους απεργούς διαδηλωτές της Τετάρτης. Πρόκειται για την αποκορύφωση της αντιδημοκρατικής πρακτικής της κυβέρνησης η οποία πρόκειται να εφαρμόσει το αντιδημοκρατικό νομοθετικό έκτρωμα, πριν καν αυτό ψηφιστεί!», τονίζει χαρακτηριστικά η «Δημοκρατική Συσπείρωση».

Παράλληλα, υπογραμμίζει ότι η «εσπευσμένη προώθηση από την κυβέρνηση της τροπολογίας για τη νομιμοποίηση της αυθαιρεσίας και της παρανομίας σε σχέση με τις κάμερες του συστήματος C4Ι, αποδεικνύει περίτρανα αυτό που όλες οι μέχρι σήμερα κυβερνήσεις αρνούνταν: ότι οι κάμερες έχουν σκοπό την παρακολούθηση και την καταγραφή των λαϊκών αγώνων, στοχεύουν στη δημιουργία κλίματος εκφοβισμού του λαού». Υπενθυμίζει δε ότι τόσο η προηγούμενη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ η οποία αγόρασε και εγκατέστησε το εν λόγω σύστημα με το πρόσχημα των Ολυμπιακών Αγώνων και της τρομοκρατίας, όσο και η σημερινή που συνέχισε τη λειτουργία του, αρνούνταν ψευδώς, παρά τις περί του αντιθέτου αποδείξεις, ότι οι κάμερες χρησιμοποιούνται ενάντια στο λαϊκό κίνημα.

Εξάλλου, ξεκαθαρίζει ότι το μέτρο στοχεύει στον εκφοβισμό του λαού και να συμπληρώνει το αντιδημοκρατικό οπλοστάσιο του τρομονόμου (ν. 2928/2001) και του ευρωτρομονόμου (ν. 3251/2004), της Συνθήκης Σένγκεν (Ι και ΙΙ), των μηχανισμών καταστολής τύπου «Ευρωπόλ», των μέτρων βιομετρικού φακελώματος που προωθούνται από την ΕΕ.

Ωστόσο, η «Δημοκρατική Συσπείρωση» υπενθυμίζει πως πολλοί στο παρελθόν προσπάθησαν να τρομοκρατήσουν και να γονατίσουν τον ελληνικό λαό. «Οπως τότε, έτσι και σήμερα, θα πάρουν την απάντηση που τους αξίζει».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ