Τετάρτη 12 Δεκέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ
«Στήνουν» αστυνομικό κλοιό κάτω απ' την Ομόνοια

Αστυνομικός κλοιός γύρω από την Ομόνοια «στήνεται» με προτροπή του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γ. Σανιδά. Με εγκύκλιο που εξέδωσε, μετά από στοιχεία που του παρέδωσε η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Α. Διαμαντοπούλου, δίνει εντολή στον αρχηγό της ελληνικής αστυνομίας να γίνεται αστυνόμευση της περιοχής (πλατεία Θεάτρου, οδοί Ευριπίδου, Μενάνδρου, Γερανίου και πλατεία Κουμουνδούρου) «από επίλεκτα όργανα» σε 24ωρη βάση, ενώ τα αστυνομικά όργανα να προβαίνουν σε ελέγχους, προσαγωγές, συλλήψεις ακόμη και απελάσεις αλλοδαπών.

Η συγκεκριμένη ενέργεια έρχεται να προστεθεί σε δηλώσεις πολιτικών παραγόντων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, αλλά και δημοσιεύματα μεγάλης μερίδας του αστικού Τύπου, μετά την υπόθεση των Ζωνιανών, που έκαναν λόγο ακόμα και για Ζωνιανά της Αττικής και την «ανάγκη να επιβληθεί ο νόμος και η τάξη»... Δεν είναι τυχαίο ότι πριν από μερικές μέρες - σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Το ΒΗΜΑ» - έγινε σύσκεψη στο αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. στην οποία συμμετείχαν βουλευτές της περιφέρειας Αττικής της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ και στην οποία συζητήθηκε το ζήτημα της αστυνόμευσης στις περιοχές Ασπρόπυργος, Ζεφύρι, Μενίδι.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Γ. Σανιδάς μιλά για ναρκομανείς, πόρνες, λαθρεμπόρους, σωματέμπορους, Αθιγγάνους και μετανάστες και πως όλοι αυτοί έχουν καταστήσει αδύνατη τη διαμονή των κατοίκων στην περιοχή. «Ο μόνος τρόπος για να περιοριστεί στο ελάχιστο και γιατί όχι να εξαλειφθεί η πιο πάνω απαράδεκτη κατάσταση», αναφέρει «είναι να υπάρχει συνεχής αστυνόμευση της περιοχής (μέρα και νύχτα) από επίλεκτα μάλιστα όργανα, με στόχο τη σύλληψη και παραπομπή στη Δικαιοσύνη των παρανομούντων στη συνέχεια δε, εφόσον πρόκειται περί αλλοδαπών και συντρέχει νόμιμος λόγος, την απέλασή των».

Στο ...θεάρεστο αυτό έργο, ο Γ. Σανιδάς ζητά τη συνδρομή της Δημοτικής Αστυνομίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ