Τετάρτη 12 Δεκέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ
Χαράτσια και ξεπούλημα ελεύθερων χώρων

Τις αντιλαϊκές επιλογές της δημοτικής αρχής καταγγέλλει με ανακοινώσεις της η «Πρωτοβουλία Αγωνιστικής Συμπαράταξης Περιστερίου»

Στο 5% φτάνει η φετινή αύξηση δημοτικών τελών που αποφάσισε η διοίκηση του Δήμου Περιστερίου. Συνολικά, τα τελευταία πέντε χρόνια, η δημοτική αρχή έχει κάνει συνολική αύξηση 36%! Παράλληλα, στο Δήμο στήνεται «διαπαραταξιακή» επιτροπή για το ξεπούλημα ελεύθερων χώρων, στην οποία «έτρεξαν» να συμμετάσχουν οι παρατάξεις του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΝ. Και τις δύο αυτές αντιλαϊκές αποφάσεις καταδικάζει με ανακοινώσεις της η «Πρωτοβουλία Αγωνιστικής Συμπαράταξης» (ΠΑΣΥ) Περιστερίου.

Αποκαλεί «ληστεία σε βάρος του λαού» την αύξηση των δημοτικών τελών και υπενθυμίζει πως η διοίκηση επέβαλε τροφεία στους βρεφονηπιακούς σταθμούς και καταχρέωσε το Δήμο με δάνεια στις τράπεζες. Σημειώνει, δε, πως «κανέναν δεν εκπλήσσει η υπερψήφιση της αύξησης και από την εκπρόσωπο του ΣΥΝ στο Δημοτικό Συμβούλιο. Πέρα από τις «κορόνες», τα στελέχη του ΣΥΝ, όπου ασκούν εξουσία εφαρμόζουν την ίδια πολιτική με τους εκπροσώπους του δικομματισμού (π.χ. Νέα Φιλαδέλφεια αυξήσεις δημοτικών φόρων και τελών μέχρι 76%, Δήμος Ρέντη αυξήσεις τροφείων παιδικών σταθμών 61% στην πενταετία, Καισαριανή τροφεία 50-150 ευρώ κλπ)».

Η ΠΑΣΥ «πρότεινε στο Δημοτικό Συμβούλιο να μην αυξηθούν τα δημοτικά τέλη, τα οποία είναι ήδη πολύ υψηλά, χαρατσώνουν το λαό και υποθηκεύονται από τη Διοίκηση στις τράπεζες για να συνεχίζεται ο υπέρογκος δανεισμός του Δήμου. Απαίτησε ακόμη να διεκδικηθούν όσα η κεντρική εξουσία (κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ) παρακρατούν παράνομα και να διατεθούν για την κάλυψη αναγκών του περιστεριώτικου λαού».

Βρίσκοντας συνενόχους...

Την ίδια στιγμή, όπως προαναφέραμε, «η Διοίκηση του Δήμου Περιστερίου ξεπουλά τους ελεύθερους χώρους, που με αγώνες κατέκτησε ο λαός και είναι δεσμευμένοι και χαρακτηρισμένοι για πράσινο και άλλες λαϊκές ανάγκες», τονίζει σε άλλη ανακοίνωσή της η ΠΑΣΥ. Εξηγεί ότι «στην πολιτική της αυτή η Διοίκηση Παχατουρίδη προσπαθεί να βρει συνενόχους στήνοντας διαπαραταξιακή επιτροπή στην οποία σπεύδουν να δηλώσουν συμμετοχή οι παρατάξεις του ΠΑΣΟΚ και του Συνασπισμού».

Ξεκαθαρίζει πως «δεν πρόκειται να συμμετάσχει σε μια επιτροπή που έχει ομολογημένο στόχο να ξεπουλήσει ελεύθερους χώρους, σύμφωνα με δήλωση του αρμόδιου αντιδημάρχου στο Δημοτικό Συμβούλιο, όπου δήλωσε ότι δεν μπορούν να κρατήσουν και τους 80 χώρους».

Τέλος, υπογραμμίζει πως «θεωρεί ότι οι χώροι αυτοί είναι όλοι απαραίτητοι για πράσινο, σχολεία, βρεφονηπιακούς σταθμούς, αθλητικές και πολιτιστικές υποδομές για το λαό και τη νεολαία της πόλης μας. Μόνο ο ίδιος ο λαός μπορεί και πρέπει να βάλει τέρμα στην πολιτική της Διοίκησης του Δήμου. Με την αγωνιστική του κινητοποίηση μπορεί να προστατέψει τους ελεύθερους χώρους και να απαιτήσει την αξιοποίησή τους προς όφελός του».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ