Τετάρτη 12 Δεκέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΚΡΙΤΙΚΗ ΤΑΙΝΙΩΝ
παίζονται ακόμα

Το κινηματογραφικό γιορτινό καλάθι διαθέτει δυο καθαρά «παιδικές» ταινίες και μια κακόγουστη χαβαλεδιάρικη ελληνική. «Ο Αλβιν και η Παρέα του»,του Τιμ Χιλ, είναι ένα μείγμα κινούμενων σκίτσων και αληθινών (ζωντανών) ηθοποιών. Τρία σκιουράκια (σκίτσα) βοηθούν έναν απελπισμένο και απογοητευμένο συνθέτη (άνθρωπο) να καθιερωθεί! Χαιρετίσματα!

«Η Ταινία Μιας Μέλισσας»,των Στιβ Χίκνερ & Σάιμον Τζ. Σμιθ, είναι ολόκληρη καμωμένη με σκίτσα. Μια μέλισσα μόλις τελειώσει το κολέγιο έρχεται να δουλέψει εκεί που δουλεύουν όλες οι μέλισσες: στην παραγωγή μελιού. Ομως, επειδή αυτή τέλειωσε το κολέγιο, είναι μορφωμένη, ανακαλύπτει ότι οι άνθρωποι εκμεταλλεύονται τις μέλισσες! Λίγο πριν γίνει χαλασμός αποκαθίστανται όλα! Ούτε ωφελεί, ούτε βλάπτει!

Δεν μπορούμε να πούμε το ίδιο, όμως, και για τους «Κλέφτες», του Μάκη Παπαδημητράτου. Αυτή βλάπτει το καλό γούστο και, υπό προϋποθέσεις, και τη νεολαία, στην οποία απευθύνεται! Δυο νεαροί της πλάκας κάνουν διάφορες μικροκλοπές, για να τη βγάζουν λαθραία. Κάποια μέρα αποφασίζουν να το «χοντρύνουν», για να μαζέψουν χρήματα και να πάνε στο Αμστερνταμ (ελεύθερα ναρκωτικά, ίσως; ποιος ξέρει;). Τελικά, το ταξίδι δε θα γίνει ποτέ!

Εξωγήινα πράγματα! Που έχουν και την πρόσθετη «ατυχία» να είναι γυρισμένα στο πόδι! Με αποτέλεσμα να σου 'ρχεται να σπάσεις το κάθισμα μέχρι να τελειώσει! Και ο δημιουργός (οι «Κλέφτες» είναι η δεύτερη ταινία του) είναι πολύ νεαρός. Δεν είμαι σίγουρος, αν έκλεισε τα τριάντα του χρόνια! Να πεις κρίμα; Αυτός ξέρει καλύτερα από εμάς!

Παίζουν: Μυρτώ Αλικάκη, Πέτρος Λαγούτης, Μάκης Παπαδημητράτος, Βαγγέλης Αλεξανδρής, Ελευθερία Γεοφωκά, κ.ά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ