Παρασκευή 28 Δεκέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΜΙΚΡΕΣ - ΜΙΚΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΕΙΣΜΟΣ: Σεισμική δόνηση μεγέθους 3,9 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ, σημειώθηκε χτες στη Θεσσαλονίκη, λίγο πριν τις 7 το απόγευμα. Το επίκεντρο εντοπίστηκε 290 χιλιόμετρα έξω από τη Θεσσαλονίκη, στην περιοχή του Λαγκαδά (Λεκάνη της Μυγδονίας) βόρεια της Λίμνης Κορώνεια. Καθησυχαστικοί εμφανίζονται οι σεισμολόγοι, καθώς στην περιοχή γίνονται συχνά σεισμικές δονήσεις τέτοιου μεγέθους.

ΕΠΙΘΕΣΗ εναντίον διμοιρίας των ΜΑΤ έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, στην οδό Χαριλάου Τρικούπη, πραγματοποίησαν προχτές τη νύχτα περίπου 15 κουκουλοφόροι. Οι δράστες πέταξαν πέτρες, μπουκάλια και άλλα αντικείμενα, με αποτέλεσμα να σπάσει το πίσω τζάμι ενός σταθμευμένου ΙΧ αυτοκινήτου. Ακόμη, έβαλαν φωτιά σε δύο κάδους απορριμμάτων. Μετά την επίθεση, οι νεαροί διέφυγαν στους δρόμους των Εξαρχείων.

25 ΝΕΚΡΟΙ ΣΕ ΤΡΟΧΑΙΑ: Βαρύς ήταν και φέτος ο φόρος αίματος κατά την έξοδο των εκδρομέων για τις γιορτές Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς, καθώς 25 άτομα έχασαν τη ζωή τους στην άσφαλτο σε 19 τροχαία δυστυχήματα που σημειώθηκαν από την περασμένη Παρασκευή έως και τη Δευτέρα. Ακόμα, 12 άνθρωποι τραυματίστηκαν σοβαρά, ενώ 167 ελαφρύτερα. Παρά το γεγονός ότι η φετινή έξοδος ήταν μεγαλύτερη από την αντίστοιχη περσινή καθώς 2 στους 3 παρέμειναν εκτός Αθήνας, το υπουργείο Εσωτερικών «θριαμβολογεί» επισημαίνοντας πως κανένα δυστύχημα δεν έγινε στο Εθνικό Οδικό Δίκτυο Πατρών - Αθηνών - Θεσσαλονίκης - Ευζώνων και παράλληλα, στέκεται κυρίως πως πέρσι τα θανατηφόρα τροχαία ήταν 20 έναντι 19 φέτος...

ΕΚΤΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΥ Ο 13ΧΡΟΝΟΣ: Διέφυγε τον κίνδυνο ο 13χρονος που νοσηλεύεται στο «Τζάνειο» από τη νύχτα των Χριστουγέννων, μετά το σοβαρό τραυματισμό του από 30χρονο, φίλο της μητέρας του, την ώρα που πήγε να τον εμποδίσει να τη χτυπήσει. H 35χρονη γυναίκα ζούσε με τα πέντε από τα έξι ανήλικα παιδιά της και τον φίλο της, υπήκοο Αλβανίας, σε διαμέρισμα του τετάρτου ορόφου πολυκατοικίας, στην οδό Κρόνου, στη Νίκαια. Το ζευγάρι φιλονίκησε και διαπληκτίστηκε έντονα. Από τις φωνές ξύπνησαν ο 13χρονος και η 11χρονη αδελφή του. Στην προσπάθειά του το αγόρι να προστατεύσει τη μητέρα από τα χτυπήματα του φίλου της, επιτέθηκε στο δράστη με μαχαίρι και τον τραυμάτισε. Ο 30χρονος του πήρε το μαχαίρι και τον χτύπησε σε πολλά σημεία στο σώμα.

ΤΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού στην περιοχή του Ελαιώνα Θηβών ανακοίνωσε χτες ο υπουργός Δικαιοσύνης Σ. Χατζηγάκης κατά την επισκεψή τους στις φυλακές και τη συνάντηση με τη δημοτική αρχή Κορυδαλλού. Ωστόσο, ο υπουργός Δικαιοσύνης δεν έδωσε καμιά απάντηση στο μόνιμο αίτημα των κατοίκων του Κορυδαλλού για κλείσιμο και μεταφορά των φυλακών, ώστε να γίνει ανάπλαση των σημερινών φυλακών σε χώρο πράσινου, αθλητισμού και πολιτισμού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ