Τρίτη 12 Φλεβάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΑΦΙΕΡΩΜΑ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ

Καθηγητής Ιστορίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης

Ο «Ριζοσπάστης» αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της κοινωνικής και πολιτικής ιστορίας της χώρας μας. Διέτρεξε ολόκληρο τον ταραγμένο και πολυκύμαντο εικοστό αιώνα και συνεχίζει με νεανική ακόμα ορμή στον εικοστό πρώτο. Ξεπέρασε διωγμούς, συκοφαντίες, παρανομίες, περιόδους αποπροσανατολισμού και απογοήτευσης.

Αγγελιοφόρος της επανάστασης, εκφραστής των λαϊκών αγώνων και πόθων, ιχνηλάτης του αυριανού κόσμου, εκείνου της δικαιοσύνης, της ελευθερίας και της ισότητας, ο «Ριζοσπάστης» έφερε τη δύναμη της ελπίδας και στις πιο σκοτεινές εποχές της χώρας και του λαού της. Οργάνωση και αγώνας ήταν το μήνυμα που πάντα μετέφερε και με αυτό σαν ξεκίνημα γράφτηκαν οι πιο συναρπαστικές σελίδες της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας.

Οι εχθροί του λένε ότι ανήκει σε άλλες εποχές, ότι είναι αναχρονιστικός, ότι όλα αυτά τελείωσαν, όπως τελείωσε και η ιστορία των ανθρώπων. Καθημερινά αποδεικνύεται ότι κάνουν λάθος. Οσο η αδικία, η εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, η ιμπεριαλιστική πολιτική των ισχυρών καπιταλιστικών χωρών ευτελίζουν τον πολιτισμό και την ανθρώπινη ζωή, ο «Ριζοσπάστης» θα αποτελεί το μεγάλο όπλο εκείνων που παίρνουν το δρόμο του αγώνα.

Θα συνεχίσει γιατί όλοι εμείς συνεχίζουμε...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ