Τρίτη 12 Φλεβάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΑΦΙΕΡΩΜΑ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΣΟΥΛΑΣ

Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Οικοδόμων Ελλάδας

Είναι πολύ περιορισμένος ο χώρος για να αποτυπώσει κανείς το δέος που νιώθει στο άκουσμα «10.000 φύλλα ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ»! Συνάμα, είναι δύσκολο να συμπυκνώσεις σε λίγες γραμμές την πείρα από την επίδραση του «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ» στο εργατικό κίνημα, τους λαϊκούς αγώνες.

Πιστεύω ότι είναι η μοναδική φορά που τα μαθηματικά, έτσι απλά αθροιστικά, δεν μπορούν να αποδώσουν την πραγματικότητα. Κι αυτό επειδή ο «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ» δεν είναι άλλη μια εφημερίδα, αλλά είναι η ΑΛΛΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ.

Η εφημερίδα που πάει κόντρα στα συμφέροντα του κεφαλαίου και των πολιτικών δυνάμεων που τα εκφράζουν. Η εφημερίδα που στάθηκε και στέκεται δίπλα στους μικρούς και μεγάλους αγώνες της εργατικής τάξης, του λαού γενικότερα. Εξέφραζε και εκφράζει τους πόθους, τις αγωνίες, τις δυσκολίες, τα προβλήματα της λαϊκής οικογένειας. Είναι ο εμψυχωτής, ο οργανωτής του λαϊκού κινήματος.

Ο «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ» είναι η εφημερίδα που μετουσιώνει την πείρα του κινήματος, θετική ή αρνητική, σε εργαλείο για την ανάπτυξη νέων, πιο δυναμικών αγώνων. Απ' αυτή τη δράση και τακτική του «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ» οι εργάτες αντλούν πείρα και δύναμη. Ατσαλώνει τη συνείδησή τους, αποκτούν ακόμα περισσότερη εμπιστοσύνη στη δύναμή τους, στον αγώνα τους.

Σήμερα, μπροστά στην επίθεση που δέχεται η εργατική τάξη, ο λαός γενικότερα, από το κεφάλαιο, ο «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ» είναι το πολιτικό, ιδεολογικό και συνδικαλιστικό εργαλείο για κάθε εργάτη, για να συγκρουστεί με την πολιτική και τη θεωρία των κομμάτων που υπηρετούν αυτή τη γραμμή. Απ' αυτή την άποψη, το καθήκον που προκύπτει είναι ο «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ» να μπει σε περισσότερα σπίτια, να γίνει απαραίτητος σύντροφος σε κάθε εργάτη, εργάτρια, νέο, συνταξιούχο, άνεργο.

Τέλος, ως επιστέγασμα αυτής της δήλωσης, θέλω να φρεσκάρω τη μνήμη των οικοδόμων με δύο πρωτοσέλιδα του «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ», τον Αύγουστο του 1976, όταν η σύγκρουση με τον κυβερνητικό - εργοδοτικό συνδικαλισμό στην Ομοσπονδία Οικοδόμων ήταν στο αποκορύφωμα και ο «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ» είχε καθημερινό ρεπορτάζ, με τίτλο: «250 χιλιάδες εργατοτεχνίτες βάλλονται άγρια από κυβέρνηση, εργατοκάπηλους, διασπαστές».

10 Αυγούστου 1976: «Οι οικοδόμοι ψήφισαν χτες τους συνεπείς συνδικαλιστές».

11 Αυγούστου 1976: «Υστερα από 40 περίπου χρόνια, οι οικοδόμοι νοικοκύρηδες στα σωματεία τους».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ