Τρίτη 12 Φλεβάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ
Οι κυβερνήσεις ξέχασαν να διεκδικήσουν τις οφειλές

Η ανάγκη της έντασης και κλιμάκωσης των προσπαθειών για την καταβολή των οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα από την περίοδο της ναζιστικής κατοχής, αναδείχτηκε κατά τη διάρκεια των εργασιών του 8ου Συνεδρίου του «Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης των οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα», που πραγματοποιήθηκε χτες το βράδυ, στο θέατρο «ΑΛΦΑ».

Ο απολογισμός της πλούσιας δράσης του Εθνικού Συμβουλίου έγινε από τον ΓΓ του Εθνικού Συμβουλίου, Ευάγγελο Μαχαίρα, ο οποίος, αφού παρουσίασε αναλυτικά τις πρωτοβουλίες και τους αγώνες του Εθνικού Συμβουλίου για την καταβολή των οφειλομένων αποζημιώσεων της Γερμανίας προς την Ελλάδα, κατήγγειλε για μια ακόμη φορά την άρνηση των ελληνικών κυβερνήσεων, τόσο της ΝΔ, όσο και του ΠΑΣΟΚ, να πράξουν οτιδήποτε στην κατεύθυνση της διεκδίκησης των οφειλών. Σημείωσε χαρακτηριστικά: «Δεν αξίωσαν ούτε τις αποζημιώσεις προς τα δεκάδες χιλιάδες θύματα, ούτε τις επανορθώσεις προς το Δημόσιο ύψους 7,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ούτε το κατοχικό δάνειο ύψους 3,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ούτε καν την επιστροφή των αρχαιοτήτων που λήστευσαν οι Γερμανοί κατακτητές και κατακρατά το σημερινό γερμανικό κράτος».

Στη συνέχεια ο Μ. Γλέζος, πρόεδρος του Συμβουλίου, παρουσίασε το πλαίσιο δράσης και την ιεράρχηση των στόχων του Εθνικού Συμβουλίου για το επόμενο διάστημα. Κάλεσε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ να αλλάξουν πολιτική και να διεκδικήσουν τα οφειλόμενα. Το συνέδριο ολοκληρώθηκε με την εκλογή νέας Συντονιστικής Επιτροπής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ