Τρίτη 12 Φλεβάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΚΛΙΜΑΚΙΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΗΝ ΚΥΜΗ ΕΥΒΟΙΑΣ
Στο επίκεντρο τα μεγάλα λαϊκά προβλήματα

Σε τόπους δουλειάς και χωριά της περιοχής βρέθηκε κλιμάκιο της ΝΕ Εύβοιας του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον Γιώργο Μαρίνο, μέλος του ΠΓ της ΚΕ και βουλευτή του Κόμματος

Τα σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της Κύμης, στην Εύβοια, και η αναγκαιότητα της πολιτικής διεξόδου που προτείνει το ΚΚΕ βρέθηκαν στο επίκεντρο της συζήτησης κατά την περιοδεία που πραγματοποίησε στην περιοχή κλιμάκιο της ΝΕ Εύβοιας του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον Γιώργο Μαρίνο, μέλος του ΠΓ της ΚΕ και βουλευτή του Κόμματος.

Το κλιμάκιο επισκέφτηκε το εργοστάσιο της Ελληνικής Βιομηχανίας Οπλων (ΕΒΟ), όπου οι εργαζόμενοι είναι ανήσυχοι για την πορεία της μονάδας, τον κίνδυνο μη εξασφάλισης παραγγελιών το επόμενο διάστημα, την αυξημένη ανεργία στην περιοχή. Ιδιαίτερη συζήτηση έγινε για τις εξελίξεις στην Κοινωνική Ασφάλιση, ενώ οι εργαζόμενοι εξέφρασαν την αγανάκτησή τους για την καθυστέρηση που παρατηρείται στις αποζημιώσεις και στην αντιμετώπιση των γενικότερων προβλημάτων στις πυρόπληκτες περιοχές.

Στο Νοσοκομείο της Κύμης, ανάμεσα στα γενικότερα ζητήματα, που αφορούν στην αντιλαϊκή πολιτική η οποία ακολουθείται χρόνια στον τομέα της Υγείας, συζητήθηκαν κυρίως τα προβλήματα που προκύπτουν από τα κενά στις θέσεις του ιατρικού προσωπικού, τις ελλείψεις σε εξοπλισμό, την καθυστέρηση στη λειτουργία της μονάδας τεχνητού νεφρού. Ενώ καταγγέλθηκε το φαινόμενο της υποκατάστασης της πλήρους - σταθερής εργασίας με ανασφάλιστη και φτηνή εργασία, μέσα από το πρόγραμμα «stage».

Στα χωριά της περιοχής αναδείχτηκαν το πρόβλημα της εγκατάλειψης, το υψηλό ποσοστό της ανεργίας, τα κενά σε αγροτικούς ιατρούς, η απαράδεκτη κατάσταση που βιώνουν οι συνταξιούχοι με τις συντάξεις της φτώχειας, κ.ά. Στη συνάντηση με το δήμαρχο Κύμης, Γ. Θωμά, συζητήθηκαν τα προβλήματα του απαρχαιωμένου και επικίνδυνου οδικού δικτύου, τα προβλήματα του λιμανιού, όπου ένα μέρος της προβλήτας έχει διαβρωθεί και διαλυθεί, κ.ά.

Να αλλάξουν οι συσχετισμοί

Σχετικά με τα παραπάνω ο Γ. Μαρίνος δήλωσε, ανάμεσα σε άλλα, ότι τα οξυμένα προβλήματα σε όλους τους τομείς είναι αποτέλεσμα της πολιτικής που δε δίνει πεντάρα για τις λαϊκές ανάγκες, γιατί υπηρετεί τα συμφέροντα και τα κέρδη της πλουτοκρατίας.

«Αυτή την ανάπτυξη, αυτή την πολιτική έχουν υποχρέωση να αντιπαλέψουν οι εργαζόμενοι μαζί με το ΚΚΕ, με οργανωμένη δράση, διεκδικώντας τα αιτήματά τους, δίνοντας ισχυρό χτύπημα στο δικομματισμό και γενικότερα στα κόμματα του ευρωμονόδρομου, αλλάζοντας τους συσχετισμούς δύναμης, ενισχύοντας το ΚΚΕ, υιοθετώντας την πολιτική του πρόταση», πρόσθεσε το στέλεχος του ΚΚΕ.

«Ο καθένας πρέπει να πάρει τη θέση του μπροστά στην απεργία στις 13 του Φλεβάρη, ο καθένας επιβάλλεται να έχει συμβολή στην κλιμάκωση του αγώνα για να μην περάσουν τα αντιασφαλιστικά μέτρα», συνέχισε ο Γ. Μαρίνος, και κατέληξε λέγοντας:

«Το Κόμμα μας έχει δεσμευτεί και θα συνεχίσει τις προσπάθειες για όλα τα προβλήματα. Θα παρακολουθεί από κοντά τις εξελίξεις στην ΕΒΟ και θα παρεμβαίνει με κριτήριο τα δικαιώματα των εργαζομένων. Απαιτούμε την άμεση κάλυψη όλων των κενών του Νοσοκομείου της Κύμης με μόνιμο προσωπικό, την άμεση λειτουργία της μονάδας τεχνητού νεφρού και τον εφοδιασμό όλων των τμημάτων με τον κατάλληλο ιατρικό εξοπλισμό. Απαιτούμε τη στήριξη των πυρόπληκτων περιοχών με συγκεκριμένα μέτρα, την επίλυση του προβλήματος του οδικού δικτύου και την επίσπευση των εργασιών για την αποκατάσταση της ζημιάς στο λιμάνι της Κύμης».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ