Τρίτη 12 Φλεβάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Δράση της νεολαίας για την προστασία της Πάρνηθας

Πολύμορφες πρωτοβουλίες από τις Οργανώσεις Αττικής του ΚΚΕ και της ΚΝΕ

Καμένα δέντρα στην Πάρνηθα από την καταστροφή του καλοκαιριού. Οι Οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ καλούν το λαό να πάρει την υπόθεση στα χέρια του για την προστασία του βουνού
Καμένα δέντρα στην Πάρνηθα από την καταστροφή του καλοκαιριού. Οι Οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ καλούν το λαό να πάρει την υπόθεση στα χέρια του για την προστασία του βουνού
Τη δική τους ξεχωριστή νεανική συμβολή θα δώσουν οι Οργανώσεις Αττικής της ΚΝΕ στην καμπάνια για την προστασία της Πάρνηθας και τα έργα υποδομής της Κομματικής Οργάνωσης Αττικής, η οποία βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

Με σύνθημα, όπως σημειώνεται και σε σχετική διακήρυξη, «Μη τους αφήσεις σε χλωρό κλαρί γιατί και αυτό... θα το πουλήσουν», οι ΚΝίτες και οι ΚΝίτισσες θα ξεδιπλώσουν τη δική τους ταυτόχρονη δράση για την Πάρνηθα με σκοπό να πάρουν οι νέοι της περιοχής την υπόθεση στα χέρια τους. Να συσπειρωθούν και να μπουν μπροστά στον αγώνα για την προστασία της Πάρνηθας. Ενάντια στις πολιτικές των κυβερνήσεων ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, που θυσιάζουν τη ζωή και το περιβάλλον στο βωμό του κέρδους της πλουτοκρατίας. Για να ανήκει η Πάρνηθα στο λαό, να είναι λαϊκή περιουσία. Να είναι το μέρος που οι άνθρωποι του μόχθου, οι μαθητές, όλοι οι νέοι, να μπορούν να χαίρονται το περιβάλλον.

Ετσι, έχουν ανακοινώσει τις παρακάτω πρωτοβουλίες:

  • Τουρνουά ποδοσφαίρου στο γήπεδο Θρακομακεδόνων στις 17 και 24 του Φλεβάρη με σύνθημα: «Για να μην έχουμε πράσινο μόνο στο ...τερέν ...παίζουμε μπάλα στην Πάρνηθα».
  • Στη συνέχεια, το Σάββατο 1 του Μάρτη, «τραγουδάνε για το περιβάλλον και τις πόλεις που τους αξίζουν» με μεγάλη μαθητική συναυλία, στις 12 το μεσημέρι στην κεντρική πλατεία Μενιδίου.
  • Την Κυριακή 2 του Μάρτη τραγουδάνε «Ελα να πάμε στα καμένα...» και ξεκινάνε για ορεινή εκστρατεία στο βουνό στις 11 το πρωί από την πλατεία Μενιδίου.
  • Κατάληξη όλων των παραπάνω πρωτοβουλιών θα αποτελέσουν τα «αγωνιστικά κούλουμα», που θα διοργανώσουν την Καθαρή Δευτέρα, στις 10 του Μάρτη, στην οδό Πάρνηθος, στη 16η στάση, με γλέντι, λαϊκή συναυλία, λαγάνες, χαρταετούς, κ.ά.

Δηλώσεις συμμετοχής για όσους θέλουν στο τηλέφωνο: 6930.656.386.

Σε εξέλιξη η καμπάνια

Να σημειωθεί ότι η καμπάνια του Κόμματος βρίσκεται σε εξέλιξη με πολλές συγκεντρώσεις και συναντήσεις με φορείς, μεταξύ των οποίων ξεχωρίζει αυτή της ΚΟ Μενιδίου του ΚΚΕ στις 27 του Φλεβάρη στις 6 μ.μ. στο δημαρχείο. Η καμπάνια θα ολοκληρωθεί με τη διοργάνωση επιστημονικής ημερίδας στις 16 του Μάρτη στις 11 π.μ. στο δημαρχείο Μενιδίου.

Στο μεταξύ, στο πλαίσιο της καμπάνιας την περασμένη Κυριακή πραγματοποιήθηκε εκδήλωση στα Ανω Λιόσια, την οποία διοργάνωσε η ΚΟ του ΚΚΕ στο δημαρχείο. Στην εκδήλωση μίλησε ο Χάρης Κωστόπουλος, μέλος της Επιτροπής Περιβάλλοντος της ΚΟ Αττικής, ο οποίος αναφέρθηκε στα αντιπλημμυρικά έργα, στην κατάσταση των ρεμάτων και του δικτύου ομβρίων στα Ανω Λιόσια, αλλά και στις συνέπειες από την πυρκαγιά της Πάρνηθας.

Στη συνέχεια μίλησε ο Γιώργος Μπαγιαρτάκης, μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής της ΚΟ Αττικής, ο οποίος αναφέρθηκε στην Πάρνηθα μετά τις φωτιές και στα σχέδια που ετοιμάζουν κυβέρνηση και ιδιώτες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ