Τρίτη 12 Φλεβάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ
Να μην τσιμεντοποιηθεί ελεύθερος χώρος

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας με αίτημα να μην τσιμεντοποιηθεί η έκταση των πρώην καπναποθηκών στην περιοχή της Νέας Κρήνης στη Θεσσαλονίκη πραγματοποίησαν, το πρωί της Κυριακής, κάτοικοι της περιοχής μετά από κάλεσμα της δημοτικής παράταξης «Πρωτοβουλία Πολιτών για την Καλαμαριά».

Ο χώρος των 20,5 στρεμμάτων, όπου μέχρι πρόσφατα βρίσκονταν οι καπναποθήκες, οι οποίες καταστράφηκαν από πυρκαγιά, ανήκει στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Με το ισχύον Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο (ΓΠΣ), ένα κομμάτι της έκτασης, γύρω στα 13 στρέμματα, είναι χαρακτηρισμένο για Νηπιαγωγείο και Δημοτικό Σχολείο, πράσινο και χώρο στάθμευσης, ενώ το υπόλοιπο προορίζεται για οικοδομική δραστηριότητα με ιδιαίτερα επιβαρυντικούς όρους δόμησης.

Οπως τόνισε στην ομιλία του ο Δαμιανός Παπαδόπουλος, δημοτικός σύμβουλος, επικεφαλής της «Πρωτοβουλίας Πολιτών για την Καλαμαριά», επειδή αυτόν τον καιρό καταρτίζεται το νέο ΓΠΣ του δήμου, επιβάλλεται να διεκδικήσουν οι κάτοικοι της περιοχής της Νέας Κρήνης, του Αϊ - Γιάννη και της επέκτασης, ολόκληρο τον ελεύθερο δημόσιο χώρο για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής. «Ενα χώρο που έχουμε ανάγκη για να περπατήσουμε, να αθληθούμε και να ψυχαγωγηθούμε, έξω από το διαμέρισμά μας, ένα χώρο που τα παιδιά μας θα απολαύσουν», τόνισε ο Δαμιανός Παπαδόπουλος.

Στο τέλος της εκδήλωσης εκλέχτηκε επιτροπή αγώνα και άρχισε η συλλογή υπογραφών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ