Παρασκευή 15 Φλεβάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Αδιαφορία για τη ρύπανση

Σε αναστάτωση βρίσκονται οι κάτοικοι της Σαντορίνης, που ετοιμάζουν συγκέντρωση την Κυριακή, καθώς 10 ολόκληρους μήνες μετά το ναυάγιο του κρουαζιερόπλοιου «Sea Diamond» συνεχίζεται η ρύπανση του νησιού, ενώ υπάρχει κίνδυνος να σταματήσουν και τα όποια έργα απορρύπανσης γίνονται εκεί!

Ειδικότερα:

  • Το ΥΠΕΧΩΔΕ έχει «νίψει τα χέρια του» εδώ και καιρό και σαν άλλος «Πόντιος Πιλάτος» έχει αποποιηθεί οποιαδήποτε ευθύνη.
  • Το υπουργείο Ναυτιλίας εξαντλεί την οποιαδήποτε ευαισθησία του μοιράζοντας κάποια πρόστιμα - «χάδια» προς την πλοιοκτήτρια εταιρεία.
  • Η πλοιοκτήτρια εταιρεία ζητά από την εταιρεία που έχει αναλάβει την απορρύπανση να εγκαταλείψει το έργο πριν το ολοκληρώσει...

Οι κάτοικοι δικαιολογημένα φοβούνται ότι αν γίνει αυτό το τελευταίο και αποσυρθούν τα φράγματα, η διαρροή του πετρελαίου θα ξαναμολύνει 6 χιλιόμετρα ακτής που έχει καθαριστεί και θα επεκταθεί όχι μόνο στις παραλίες της Σαντορίνης που βρίσκονται στη νότια και ανατολική πλευρά του νησιού, αλλά και σε άλλα γειτονικά νησιά!

Τελικά, η κυβέρνηση και όλοι οι άλλοι αρμόδιοι συμπεριφέρονται σα να μη συμβαίνει τίποτα. Πώς, λοιπόν, να μην αποθρασύνονται οι εφοπλιστές με τέτοια πολιτική;


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ