Παρασκευή 15 Φλεβάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Δεν προσήλθε στον ανακριτή ο Νικολιτσόπουλος

Αδυναμία επικαλέστηκε χτες ο εργατολόγος Χρήστος Νικολιτσόπουλος και δεν προσήλθε να απολογηθεί στον 2ο ειδικό ανακριτή Δημήτρη Οικονόμου, που ερευνά την υπόθεση Ζαχόπουλου. Ο Νικολιτσόπουλος κατηγορείται για απόπειρα εκβίασης, παράβαση του νόμου περί προσωπικών δεδομένων και συμμετοχή στην απόπειρα αυτοκτονίας του Χρήστου Ζαχόπουλου. Τον ανακριτή επισκέφτηκε η σύζυγος του εργατολόγου, Μαριάννα Νικολιτσοπούλου, προσκομίζοντας σχετικά έγγραφα του νοσοκομείου «Αιγινήτειο» όπου νοσηλεύεται για αυτοκτονικό ιδεασμό, δηλώνοντας ότι γενικώς δεν μπορεί να υποβληθεί σε μία στρεσογόνα διαδικασία όπως αυτή της ανάκρισης. Ο ανακριτής ζήτησε πραγματογνωμοσύνη που θα διενεργήσουν οι καθηγητές Ψυχιατρικής Ιωάννης Νέστορος και Γιάννης Παπαδάτος.

Οι δύο ψυχίατροι θα εξετάσουν τον εργατολόγο πιθανότατα σήμερα, ενώ έχουν προθεσμία τριών ημερών για να υποβάλουν το πόρισμά τους. Η εξέταση θα γίνει σε συνεννόηση με τους θεράποντες ιατρούς του και παρουσία τεχνικού συμβούλου, εφόσον το ζητήσει η οικογένεια του Νικολιτσόπουλου.

Χτες υπέβαλε την παραίτησή του ο Μάκης Τζίφρας, συνήγορος του Νικολιτσόπουλου, με το αιτιολογικό ότι δεν μπορεί να εκπροσωπήσει τον εντολέα του «λόγω ασυνεννοησίας». Σε ανακοίνωσή του προς τα ΜΜΕ σημειώνει: «Λόγω ασυνεννοησίας αδυνατώ να εκπροσωπήσω τον μη ικανό προς υπεράσπιση του εαυτού του πλέον συνάδελφό μου Χρήστο Νικολιτσόπουλο. Εύχομαι σε αυτόν καλή ανάρρωση».

Μετά από σχετική εντολή του προϊστάμενου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Παναγιώτη Πούλιου, ο εισαγγελέας πρωτοδικών Αντώνης Ελευθεριάνος θα ερευνήσει αν το ηχητικό απόσπασμα που προβλήθηκε στην εκπομπή του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου μεταξύ αυτού και του ανεξάρτητου βουλευτή Κώστα Κουκοδήμου είναι ή όχι προϊόν υποκλοπής.

Τη Δευτέρα αναμένεται να απολογηθεί συμπληρωματικά στον ανακριτή η ήδη προφυλακισμένη Εύη Τσέκου, η οποία αντιμετωπίζει και την κατηγορία της παράβασης του νόμου περί προσωπικών δεδομένων σε βαθμό κακουργήματος, από κοινού με τον Νικολιτσόπουλο. Στην Τσέκου έχει απευθυνθεί ακόμα η κατηγορία της απόπειρας εκβίασης σε βαθμό κακουργήματος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ