Τετάρτη 20 Φλεβάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ
Τεράστια τα προβλήματα των εργαζομένων στην πρώην ΒΕΚΚΑ

Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ
Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ
ΕΡΩΤΗΣΗ προς τους υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Ανάπτυξης, Οικονομίας και Οικονομικών και Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας για τα προβλήματα των εργαζομένων της πρώην εταιρείας αλλαντικών ΒΕΚΚΑ, κατέθεσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος, Δήμος Κουμπούρης, Γιώργος Μαυρίκος, Μπάμπης Χαραλάμπους και Εύα Μελά. Πιο συγκεκριμένα οι κομμουνιστές βουλευτές στην Ερώτησή τους σημειώνουν:

«Η πολιτική αύξησης της ανταγωνιστικότητας και επιχειρηματικότητας οδήγησε μια σειρά από επιχειρήσεις σε κλείσιμο και στο Νομό Κορινθίας, με αποτέλεσμα εκατοντάδες εργάτες να βρεθούν άνεργοι.

Η εταιρεία αλλαντικών ΒΕΚΚΑ, με έδρα την Κόρινθο, τέθηκε σε ειδική εκκαθάριση με την απόφαση 273/2005 του Εφετείου Ναυπλίου.

Οι 120 εργαζόμενοι της επιχείρησης - πολλοί από τους οποίους μεγάλης ηλικίας - είναι άνεργοι από την άνοιξη του 2004 ή υποαπασχολούνται και βρίσκονται σε δεινή κατάσταση αφού στερούνται τα στοιχειώδη, ενώ δεν τους έχουν ακόμη καταβληθεί αποζημιώσεις και οφειλόμενες δεδουλευμένες αποδοχές.

Παρότι τους έχουν επιδικαστεί τελεσίδικα οι απαιτήσεις τους για μισθούς από το έτος 2004 μέχρι που η εταιρεία τέθηκε υπό εκκαθάριση, καθώς και για τις αποζημιώσεις, δεν έχουν εισπράξει ακόμη τα χρήματά τους γιατί καθυστερεί αδικαιολόγητα η διαδικασία εκκαθάρισης από την εκκαθαρίστρια ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ.

Παρότι η απόφαση για την εκκαθάριση της εταιρείας εκδόθηκε στις 25/5/05 η απογραφή των περιουσιακών στοιχείων του ενεργητικού της έγινε με αργούς ρυθμούς από την Αγροτική Τράπεζα και η προκήρυξη του πλειοδοτικού διαγωνισμού έγινε μετά από δύο περίπου χρόνια.

Ο καθυστερήσεις αυτές έχουν ως αποτέλεσμα και την απαξίωση των περιουσιακών στοιχείων της εταιρείας (γήπεδα, κτίρια, μηχανολογικός εξοπλισμός...).

Επειδή οι πιστώτριες τράπεζες μεταξύ των οποίων και η εκκαθαρίστρια δεν έχουν λόγο να βιάζονται για την ολοκλήρωση της διαδικασίας, αφού οι απαιτήσεις των εργατών που πρέπει να καταταγούν προνομιακά, υπερβαίνουν το προσδοκώμενο εκπλειστηρίασμα.

Επειδή οι απολυμένοι εν τω μεταξύ εργαζόμενοι της ΒΕΚΚΑ βρίσκονται σε άθλια οικονομική κατάσταση

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ.κ. Υπουργοί:

1. Τι μέτρα πρόκειται να πάρει η κυβέρνηση ώστε η ΑΤΕ να προχωρήσει άμεσα στην εκκαθάριση;

2. Τι μέτρα πρόκειται να πάρει η κυβέρνηση ώστε, ανεξάρτητα και από την εκκαθάριση των περιουσιακών στοιχείων της εταιρείας ΒΕΚΚΑ, να καταβληθούν άμεσα τα οφειλόμενα χρήματα στους απολυμένους εργάτες;».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ