Τετάρτη 20 Φλεβάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Στεντόρειο «Οχι» στα σχέδια των ιμπεριαλιστών

Δήλωση της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ για τις νέες εξελίξεις σε Κόσσοβο και ΠΓΔΜ

Σε σχέση με τις τελευταίες εξελίξεις σε Κόσσοβο και ΠΓΔΜ, η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, έκανε χτες την ακόλουθη δήλωση:

«Καλούμε σε συστράτευση, σε κάθε μορφή κοινής δράσης, τις λαϊκές δυνάμεις αλλά και όλους εκείνους τους κοινωνικοπολιτικούς παράγοντες, αγωνιστές, που έχουν διάθεση και αποφασιστικότητα να αντιτάξουν ένα στεντόρειο "όχι", στα νέα σχέδια των ιμπεριαλιστών στα Βαλκάνια, εξαιτίας και με αφορμή την απόσχιση του Κοσσυφοπεδίου, αλλά και τις ύπουλες προσπάθειες των Αμερικανών να διευθετήσουν το συνταγματικό όνομα της FYROM.

Η ανεξαρτητοποίηση του Κοσσυφοπεδίου ανοίγει τον ασκό του Αιόλου. Πρόκειται για κράτος προτεκτοράτο και καλούμε την ελληνική κυβέρνηση να μην το αναγνωρίσει σε καμία περίπτωση. Να μη συμμετάσχει σε καμία στρατιωτική δύναμη είτε ευρωπαϊκή, είτε αμερικανική - είναι στρατός κατοχής. Να αποσύρει τις δυνάμεις που ως τώρα έχει και στο Κοσσυφοπέδιο και στα Βαλκάνια.

Θεωρούμε ότι η πρωτοβουλία Νίμιτς για δήθεν κοινά αποδεκτή ονομασία δεν έχει ελπίδες.

Παραμένουμε στη θέση που είχαμε διατυπώσει μόνο εμείς, σε αντίθεση με τα άλλα κόμματα το 1992. Υπογραμμίζουμε, όμως, ότι οι αρνητικές εξελίξεις στο Κοσσυφοπέδιο περιπλέκουν ακόμα περισσότερο το ζήτημα της ΠΓΔΜ, καθώς πρόκειται για τις δύο άκρες του ίδιου νήματος: Της πολιτικής του ιμπεριαλισμού, των ανταγωνισμών των ΗΠΑ, της ΕΕ και της Ρωσίας στην περιοχή, που σήμερα έχουν οξυνθεί ακόμα περισσότερο, εξαιτίας των αγωγών του πετρελαίου και του φυσικού αερίου».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ