Τετάρτη 20 Φλεβάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΨΩΜΙΑΔΗΣ - ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ
Οι γνωστές κορόνες...

Στην απόφαση ανεξαρτητοποίησης του Κοσσόβου, που έγινε με σύμφωνη γνώμη της ΕΕ - την οποία προσκυνούν - καθώς και στην υπόθεση του ονόματος της ΠΓΔΜ, αναφέρθηκαν χτες ο νομάρχης Θεσσαλονίκης Π. Ψωμιάδης και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Β. Παπαγεωργόπουλος.

«Λέμε ναι στη Λύση. Ομως, λέμε όχι σε διπλή ονομασία, όχι σε ένα επικίνδυνο παιχνίδι λέξεων σε βάρος της Ελλάδας. Δεν μπορεί να γίνουμε συνεργοί στην ορατή αποσταθεροποίηση στην περιοχή των Βαλκανίων», ανέφερε ο Π. Ψωμιάδης.

Στο ίδιο πλαίσιο κινήθηκε και ο δήμαρχος, σημειώνοντας ότι η πρόταση διπλής ονομασίας θα «πρέπει να απορριφθεί. Είναι κοροϊδία». Οπως είπε, η πρόταση αυτή θα οδηγήσει στην πλήρη αποδοχή των θέσεων των Σκοπίων αρχικά από όλα τα κράτη και στη συνέχεια από τους διεθνείς οργανισμούς. Και επανέλαβε τη θέση του για άσκηση βέτο σε οποιαδήποτε προσπάθεια εισόδου των Σκοπίων σε ΝΑΤΟ - ΕΕ, πριν συμφωνηθεί κοινά αποδεκτή ονομασία.

Θα πρέπει, είπε, οι «Βόρειοι γείτονές μας» να καταλάβουν πως «αν θα επιμείνουν στο όνομα, θα μείνουν έξω από την ΕΕ και το ΝΑΤΟ και ίσως σύντομα να διασαλευτεί ακόμη και η ίδια η κρατική τους υπόσταση».

Για το Κόσσοβο είπε πως με την ανεξαρτητοποίηση «έχουμε περαιτέρω κατακερματισμό της Σερβίας» και «για άλλη μία φορά έχουμε αλλαγή συνόρων στην περιοχή μας, παρά την τελική πράξη - συμφωνία του Ελσίνκι περί μη αλλαγής των υπαρχόντων συνόρων. Αυτό πρέπει να μας κάνει εξαιρετικά προσεκτικούς».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ