Τετάρτη 20 Φλεβάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΗΚΟ
Δύσκολη απόφαση

«Πόλεμος» ξέσπασε στο Δημοκρατικό Κόμμα (ΔΗΚΟ), σχετικά με τη στάση που θα κρατήσει στο δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών, μετά και τον αποκλεισμό του απερχόμενου Προέδρου, Τάσσου Παπαδόπουλου. Το Εκτελεστικό Γραφείο του ΔΗΚΟ ξεκίνησε να συνεδριάζει, λίγο μετά τις 2μ.μ., με τρεις προτάσεις: στήριξη υποψηφιότητας του Δ. Χριστόφια, στήριξη του ΔΗΣΥ και του Ι. Κασουλίδη και σύγκλιση έκτακτου συνεδρίου του κόμματος την Πέμπτη, προκειμένου να αποφασίσει η Βάση, με ποια πλευρά θα συνταχθεί το κόμμα.

Ωστόσο, το καταστατικό του κόμματος, δεν επιτρέπει τη σύγκλιση συνεδρίου σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, απομακρύνοντας μάλλον αυτή την επιλογή. Η Γραμματεία του Εκτελεστικού Γραφείου, σύμφωνα και με την αρχική εισήγηση του προέδρου του ΔΗΚΟ, Μάριου Κάρογιαν, έκλινε, σχεδόν ομόφωνα, προς την επιλογή Κασουλίδη, άποψη που έτεινε να υιοθετηθεί και από το Εκτελεστικό Γραφείο. Η διαρροή της είδησης προκάλεσε μαζική προσέλευση των μελών της Κεντρικής Επιτροπής, που διαφωνούσαν, προκαλώντας διχασμό των απόψεων καθώς πολλά στελέχη υποστήριζαν την επιλογή Χριστόφια, υπογραμμίζοντας ότι το κόμμα τους όσες φορές συντάχθηκε με το ΔΗΣΥ υπέστη σημαντικές απώλειες στις δυνάμεις του, ανατρέποντας τα δεδομένα. Κατά τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΔΗΚΟ, υπέρ της υποψηφιότητας Χριστόφια εισηγήθηκε τελικά και ο πρόεδρος του κόμματος.

Ο ρόλος του ΔΗΚΟ κρίνεται ρυθμιστικός στο δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών, αφού κατέχει ποσοστό της τάξης του 17% και μπορεί να αναδείξει την τελικό νικητή.

Μετά τις 7.30μ.μ. ξεκίνησε τελικά η συνεδρίαση της ΚΕ του ΔΗΚΟ, που αποτελείται από 180 μέλη, με τη μάχη μέχρι την τελευταία στιγμή να κρίνεται αμφίρροπη, αν και πολλοί υποστήριζαν ότι υπερισχύει η υποψηφιότητα του ΓΓ του ΑΚΕΛ. Η απόφαση αναμενόταν αργά χτες το βράδυ, μετά από μυστική ψηφοφορία, προκειμένου να μη διχαστούν οι ψηφοφόροι του κόμματος. Σύμφωνα με πληροφορίες, λίγο μετά τα μεσάνυχτα, το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας αναμενόταν να κλίνει υπέρ της υποψηφιότητας Χριστόφια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ