Τετάρτη 20 Φλεβάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΥΦΕΣΗΣ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗΣ
Κάλεσμα σε αγωνιστική επαγρύπνηση

Την «ανεξαρτητοποίηση» του Κοσσυφοπεδίου, καταγγέλλει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη. Στην ανακοίνωσή της σημειώνει ότι η διαδικασία αυτή «ενθαρρύνθηκε από τη στάση των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων των ΗΠΑ και της ΕΕ, που ετοιμάζεται να στείλει "αστυνομικές" και "δικαστικές" δυνάμεις επιτήρησης και κατοχής», επίσης ότι «αποτελεί παραβίαση των διεθνών συνθηκών και του δικαίου για τη μη αλλαγή συνόρων στην Ευρώπη ακόμη και της απόφασης 1244 του ΟΗΕ που έλεγε το Κοσσυφοπέδιο ότι είναι αναπόσπαστο κομμάτι της Σερβίας. Στόχος είναι να δημιουργηθεί ένα ακόμη προτεκτοράτο στην περιοχή, ώστε να εξασφαλιστούν με το "διαίρει και βασίλευε" οι ιμπεριαλιστικοί σχεδιασμοί».

«Η αρνητική αυτή εξέλιξη με τα αμφισβητούμενα σύνορα του Κοσσόβου με την ΠΓΔΜ, με την υποδαύλιση αποσχιστικών τάσεων και σε άλλες χώρες της περιοχής σε συνδυασμό με τις ενδοϊμπεριαλιστικές αντιθέσεις και σχεδιασμούς, το πιθανότερο είναι να ανοίξει τους ασκούς του πολέμου με απρόβλεπτες συνέπειες για τους λαούς των Βαλκανίων και της ευρύτερης περιοχής».

Η ΕΕΔΥΕ καταλήγει: «Απαιτούμε από την ελληνική κυβέρνηση να μη δεχτεί την "ανεξαρτητοποίηση" και να μη συμμετέχει στην αποστολή της ΕΕ στο Κόσσοβο. Καλούμε το λαό να είναι σε αγωνιστική επαγρύπνηση και τις Επιτροπές Ειρήνης να συμβάλλουν στην ενημέρωση για τις ολέθριες συνέπειες από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς στα Βαλκάνια και την ευρύτερη περιοχή και στην αγωνιστική δράση όλων των αντιιμπεριαλιστικών φιλειρηνικών δυνάμεων για την αποτροπή της αλλαγής συνόρων και το διώξιμο των στρατευμάτων κατοχής και των στρατιωτικών βάσεων από όλες τις χώρες της περιοχής».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ