Τετάρτη 20 Φλεβάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΚΟΠΙΑ
Ενταση μπροστά στο Γραφείο Συνδέσμου της Ελλάδας

Μερικές εκατοντάδες νεαροί συγκεντρώθηκαν χτες το απόγευμα μπροστά από το Γραφείο Συνδέσμου της Ελλάδας, στα Σκόπια, φωνάζοντας συνθήματα «Μακεδονία, Μακεδονία» καθώς και συνθήματα κατά της Ελλάδας. Κρατούσαν σημαίες της ΠΓΔΜ, καθώς και σημαίες με το αστέρι της Βεργίνας. Μπροστά από το Γραφείο Συνδέσμου της Ελλάδας είχε παραταχθεί ισχυρή αστυνομική δύναμη.

Η συγκέντρωση, που ήταν προγραμματισμένη, ξεκίνησε στις 19.00 (ώρα Ελλάδας) στην κεντρική πλατεία των Σκοπίων. Διοργανωτής μία μη κυβερνητική οργάνωση, η οποία φέρει την ονομασία «Οι Νέοι Γνωρίζουν».

Στην κεντρική πλατεία των Σκοπίων, την ώρα που ήταν σε εξέλιξη η συγκέντρωση, δημιουργήθηκε σκηνικό έντασης όταν ορισμένοι από τους συγκεντρωμένους στράφηκαν εναντίον δύο οπερατέρ ελληνικών τηλεοπτικών συνεργείων και επιτέθηκαν φραστικά σε Ελληνίδα δημοσιογράφο.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΥΠΕΞ Γ. Κουμουτσάκος, σε δήλωσή του, σημείωσε: «Την κρίσιμη στιγμή, τη στιγμή που καταβάλλονται ειλικρινείς προσπάθειες για κάποια διέξοδο από το 17ετές αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις για το ζήτημα της ονομασίας, κάποιοι - ελπίζουμε λίγοι - στα Σκόπια επιδιώκουν την παραμονή στο πλήρες αδιέξοδο.

Καταδικάζουμε τις ενέργειες κατά του Γραφείου Συνδέσμου της Ελλάδας στα Σκόπια και Ελλήνων δημοσιογράφων, ελπίζοντας ότι το ίδιο θα πράξουν η κυβέρνηση και οι αρχές της γειτονικής μας χώρας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ