Τετάρτη 20 Φλεβάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΚΕΛ
Η επιλογή Κασουλίδη κρύβει κυριαρχία Αναστασιάδη

Μήνυμα προς τον κυπριακό λαό, που την Κυριακή καλείται να επιλέξει τον 11ο Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας - μία εκλογή που όπως έχει τονιστεί από όλες τις πλευρές θα κρίνει και τη λύση του Κυπριακού - απέστειλε χτες το ΑΚΕΛ. Ο εκπρόσωπός του, Αντρος Κυπριανού, απευθυνόμενος χτες στους ψηφοφόρους είπε χαρακτηριστικά: «Σας καλούμε στην επιλογή σας να λάβετε υπόψη τη διαχρονική παρουσία του καθενός από αυτούς στα πολιτικά δρώμενα του τόπου και κατά πόσο οι προεκλογικές δεσμεύσεις του κάθε υποψήφιου θα υλοποιηθούν. Αυτό θα πρέπει να το κρίνετε από τα δείγματα γραφής και τη συνέπεια και αξιοπιστία την οποία ο καθένας έχει».

Οπως υπογράμμισε ο εκπρόσωπος του ΑΚΕΛ, «σε ό,τι αφορά το Κυπριακό, η υποψηφιότητα Δημήτρη Χριστόφια είναι ενωτική αλλά και αγωνιστική». Επανέλαβε την επιδίωξη λύσης «που να συνάδει με το Διεθνές και το Ευρωπαϊκό Δίκαιο, καθώς και με τις διεθνείς συμβάσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα, λύση που θα προνοεί την αποχώρηση των τουρκικών στρατευμάτων και των εποίκων, θα αποκαθιστά την κυριαρχία, την ανεξαρτησία, την εδαφική ακεραιότητα και ενότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας, αποκλείοντας τα όποια δικαιώματα μονομερούς στρατιωτικής επέμβασης, αποδεχόμενη την πολιτική ισότητα των δύο κοινοτήτων, όπως αυτή καθορίζεται στα σχετικά ψηφίσματα του ΟΗΕ».

Αναφερόμενος στην υποψηφιότητα Κασουλίδη, ο Α. Κυπριανού επισήμανε ότι «οι κ. Αναστασιάδης και Κασουλίδης ακολούθησαν μια διαφορετική πορεία. Δε θα σταθούμε στο άκριτο "ΝΑΙ" του δημοψηφίσματος, γιατί θεωρούμε ότι πρέπει να προχωρήσουμε μπροστά. Δεν μπορούμε όμως να ξεχάσουμε την καταστροφολογία των τελευταίων μηνών, τη μηδενιστική προσέγγιση και την ακραία κριτική που ασκήθηκε στον κ. Παπαδόπουλο ειδικά από τον κ. Αναστασιάδη, κριτική που συνοδευόταν από προσβλητικούς χαρακτηρισμούς και αφορισμούς. Και εμείς διαφωνήσαμε με κάποιες από τις επιλογές του Προέδρου, όμως συνολικά ακολουθήσαμε κοινή πορεία».

Αναφερόμενος στην κριτική που ασκήθηκε στον απερχόμενο Πρόεδρο από το ΑΚΕΛ, τόνισε ότι «η κριτική μας ήταν ήπια και κυρίως εποικοδομητική και αντίθετα από τους κυρίους Αναστασιάδη - Κασουλίδη, είναι πεποίθησή μας πως ο διεθνής στίβος είναι ένα πεδίο διαρκούς αγώνα, όπου δεν προέχει να γινόμαστε αρεστοί, αλλά να πείθουμε - έστω και δυσαρεστώντας - ότι οι διαφωνίες μας είναι εύλογες και ότι, εκτός από ευελιξία, διαθέτουμε αποφασιστικότητα στην προάσπιση των θεσμών μας».

Υπενθύμισε ότι στην οικονομική πολιτική «οι κ. Αναστασιάδης και Κασουλίδης άσκησαν κριτική από μία νεοφιλελεύθερη οπτική, έχοντας ως στόχο η μεικτή οικονομία να αντικατασταθεί από μια φιλελεύθερη πολιτική, αδιαφορώντας για το κοινωνικό κόστος», με τον Ι. Κασουλίδη να δηλώνει ότι «οι άστεγοι που υπάρχουν σε κάποιες ευρωπαϊκές χώρες είναι οι ίδιοι υπεύθυνοι για τη μοίρα τους».

Καταλήγοντας, ο Α. Κυπριανού επισήμανε ότι η επιλογή Κασουλίδη στις εκλογές «κρύβει πίσω της την κυριαρχία και την εξουσία του κ. Αναστασιάδη και στο δίπολο Αναστασιάδη - Κασουλίδη, ο ισχυρός πόλος είναι ο Αναστασιάδης. Είναι προφανές λοιπόν, πως σε μια υποθετική προεδρία Κασουλίδη, άλλος θα είναι ο πρωταγωνιστής που θα παίρνει τις κεντρικές αποφάσεις», με ό,τι σημαίνει αυτό βάσει των θέσεων του προέδρου του ΔΗΣΥ, για το μέλλον της χώρας και το εθνικό ζήτημα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ