Τετάρτη 20 Φλεβάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΝΕ
Εξω το ΝΑΤΟ και οι ιμπεριαλιστές από τα Βαλκάνια!

Με πρωτοβουλία της ΚΝΕ πραγματοποιείται στις 3-6 Απρίλη Διεθνές Καραβάνι Αλληλεγγύης Οργανώσεων Νεολαίας στα Βαλκάνια

«Η νέα αλλαγή των συνόρων ανάβει το φιτίλι για ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, εθνικιστικές εξάρσεις και πολέμους», τονίζει σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ, με αφορμή τις επικίνδυνες εξελίξεις στα Βαλκάνια και καλεί τη νεολαία να δώσει αντιιμπεριαλιστική απάντηση, ενώ συνδιοργανώνει Διεθνές Καραβάνι Αλληλεγγύης Οργανώσεων Νεολαίας στα βαλκάνια στις 3-6 Απρίλη 2008.

Η ανακοίνωση της ΚΝΕ έχει ως εξής:

«Η Κομμουνιστική Νεολαίας Ελλάδας καλεί τους νέους και τις νέες σε επαγρύπνηση, να δυναμώσουν την πάλη τους και να απαιτήσουν:

  • Να μην αναγνωρίσει η ελληνική κυβέρνηση την ανεξαρτητοποίηση του Κοσσόβου, που δεν είναι τίποτα άλλο από ένα ευρω-ΝΑΤΟικό προτεκτοράτο στα Βαλκάνια.
  • Να γυρίσουν πίσω οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις που βρίσκονται ήδη στην περιοχή.
  • Καμιά ελληνική συμμετοχή στο νέο στρατό κατοχής της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Η ΚΝΕ μπροστά σε αυτές τις εξελίξεις δε θα μείνει με σταυρωμένα χέρια. Με πρωτοβουλία που πήρε ήδη σε διεθνές επίπεδο με την Παγκόσμια Ομοσπονδία Δημοκρατικών Νεολαιών διοργανώνει Διεθνές Καραβάνι Αλληλεγγύης στα Βαλκάνια στις 3-6 Απρίλη.

Δεκάδες κομμουνιστικές, αντιιμπεριαλιστικές Οργανώσεις Νεολαίας από όλη την Ευρώπη και οι Οργανώσεις των Βαλκανίων θα συναντηθούν αγωνιστικά στα Βαλκάνια. Ξεκινάμε από τη Θεσσαλονίκη, περνάμε από το Βελιγράδι (Σερβία) και το Ζάγκρεμπ (Κροατία) και καταλήγουμε στο Βουκουρέστι (Ρουμανία), τόπο της Συνόδου Κορυφής των "γερακιών" του ΝΑΤΟ τον Απρίλη.

Με αντιιμπεριαλιστικές διαδηλώσεις, συζητήσεις, εκδηλώσεις, σε κάθε μια από τις προαναφερθείσες πόλεις των Βαλκανίων, μεταφέρουμε το αποφασιστικό μήνυμα των λαών: "Ειρηνικά Βαλκάνια είναι αυτά χωρίς ΝΑΤΟ, βάσεις και ιμπεριαλισμό".

Για τα επικίνδυνα σχέδια που βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη στην περιοχή των Βαλκανίων είχε προειδοποιήσει εδώ και καιρό το ΚΚΕ. Η νέα αλλαγή των συνόρων ανάβει το φιτίλι για ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, εθνικιστικές εξάρσεις και πολέμους. Δεν είναι καθόλου άσχετη η προωθούμενη "λύση" στο ζήτημα της υπόθεσης της συνταγματικής ονομασίας της ΠΓΔΜ στα μέτρα των ιμπεριαλιστών με την παράλληλη ένταξη νέων βαλκανικών χωρών στο ΝΑΤΟ.

Ολα τα παραπάνω αποτελούν συνέχεια και εξέλιξη των πολέμων, των αιματοβαμμένων ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων, των στρατών κατοχής που βίωσαν στο πετσί τους οι λαοί της περιοχής όλα τα προηγούμενα χρόνια. Είναι το κόστος που πρέπει να πληρώσουν και πάλι οι λαοί στον ανταγωνισμό ανάμεσα στα μονοπώλια των ΗΠΑ, της ΕΕ και της Ρωσίας, για το ποιος θα βάλει στο χέρι περισσότερα κέρδη στις ενεργειακές μπίζνες στα Βαλκάνια.

Η καμπάνα χτυπά και για τους πολύπαθους λαούς της Κύπρου, της Παλαιστίνης και αλλού. Το ξεκάθαρο μήνυμα που δίνεται για μια ακόμα φορά είναι πως ο δίκαιος αγώνας τους δε λογαριάζεται από τους ιμπεριαλιστές μπροστά στα συμφέροντά τους.

Καλούμε τη νεολαία να δώσει και πάλι την απάντησή της: τη νεολαία που ασυμβίβαστα εναντιώθηκε στη συναίνεση, τη στήριξη και την ενεργό συμμετοχή των ελληνικών κυβερνήσεων πριν του ΠΑΣΟΚ και τώρα της ΝΔ, τη νεολαία που έδωσε το μαχητικό "παρών" της τα προηγούμενα χρόνια στους αγώνες ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους στη Γιουγκοσλαβία, στο Ιράκ, στο Αφγανιστάν, στο Λίβανο, δίχως να παρασέρνεται από τα προσχήματα των ιμπεριαλιστών ή το "κεντροαριστερό" προφίλ αρκετών κυβερνήσεων από αυτές που βομβάρδιζαν.

Εξω το ΝΑΤΟ και οι ιμπεριαλιστές από τα Βαλκάνια!

Καμιά ελληνική συμμετοχή στους σχεδιασμούς τους!».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ