Τετάρτη 19 Μάρτη 2008 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΚΚΕ
ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΖΗΤΟΥΝ ΛΥΣΕΙΣ

ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ «ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗΣ» ΚΑΙ ΤΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΜΕΓΑΡΟΥ ΜΟΥΣΙΚΗΣ: Μακρόχρονες, πολυδάπανες και εν πολλοίς χωρίς έλεγχο οι εργασίες του Μεγάρου Μουσικής, που συνεχίζονται με επέκταση του κάγκελου ιδιοκτησίας του και αντίστοιχη αφαίρεση επιφάνειας από το Δημοτικό Πάρκο Ελευθερίας. Αφειδώς συνεχίζεται και η χρηματοδότηση των έργων αυτών.

Οι βουλευτές του ΚΚΕ Εύα Μελά, Λιάνα Κανέλλη, Λίλα Καφαντάρη, Γιώργος Μαυρίκος και Γιάννης Πρωτούλης ΕΡΩΤΟΥΝ τον αρμόδιο υπουργό για ποιο λόγο και μέχρι πότε θα είναι απαλλαγμένο από το ΦΠΑ, εντελώς προνομιακά, το Μέγαρο Μουσικής, όταν όλοι οι άλλοι δημόσιοι πολιτιστικοί φορείς εντάσσονται στο σύστημα του ΦΠΑ υποχρεωτικά. Επίσης ΚΑΛΟΥΝ τους αρμόδιους υπουργούς να καταθέσουν μέσα στις προθεσμίες που ορίζει ο Κανονισμός της Βουλής αναλυτικά όλα τα στοιχεία για το ποια υπουργεία έχουν χρηματοδοτήσει ή συνεχίζουν να χρηματοδοτούν και με ποια ποσά το Μέγαρο Μουσικής από το 1966 μέχρι και σήμερα.

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΤΗΣ ΚΥΜΗΣ: Το Νοσοκομείο της Κύμης στην Εύβοια είναι ένα σημαντικό στήριγμα για τους κατοίκους, τις λαϊκές οικογένειες της περιοχής.

Οι βουλευτές του ΚΚΕ Γιώργος Μαρίνος, Γιώργος Μαυρίκος, Δήμος Κουμπούρης και Μπάμπης Χαραλάμπους ΕΡΩΤΟΥΝ τον αρμόδιο υπουργό τι μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση, ώστε να καλυφθούν οι συνολικές ανάγκες στη στελέχωση του νοσοκομείου, να λειτουργήσει άμεσα η μονάδα του τεχνητού νεφρού και να επιλυθούν τα προβλήματα που αφορούν τον ιατρικό εξοπλισμό.

ΓΙΑ ΤΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ: Οι βουλευτές του ΚΚΕ Γιάννης Πρωτούλης, Κώστας Αλυσανδράκης, Γιάννης Ζιώγας, Λίλα Καφαντάρη, Νίκος Καραθανασόπουλος και Εύα Μελά ΚΑΛΟΥΝ τους αρμόδιους υπουργούς να καταθέσουν μέσα στις προθεσμίες που ορίζει ο Κανονισμός της Βουλής αναλυτικά στοιχεία για τη χρηματοδότηση των σχολείων:

α) Για τα λειτουργικά έξοδα των σχολείων: Αναλυτικά ανά Δήμο για τα σχολικά έτη 2005-2006, 2006-2007, 2007-2008. Με ποια κριτήρια κατανέμονται σε κεντρικό επίπεδο και με ποια κριτήρια κατανέμουν οι Περιφέρειες και οι Δήμοι ανά Σχολική Επιτροπή. Τι έλεγχο κάνει το υπουργείο Εσωτερικών στους εμπλεκόμενους φορείς αν διεκπεραιώνουν τη μεταφορά των χρημάτων όπως έχουν υποχρέωση; Για ποιο λόγο ήταν μειωμένη η χρηματοδότηση του Β` Εξαμήνου 2007 (κυμάνθηκε από 20 - 50%);

β) Για τη συντήρηση και επισκευή των σχολικών κτιρίων: Αναλυτικά ανά Δήμο για τα σχολικά έτη 2005-2006, 2006-2007, 2007-2008. Με ποια κριτήρια κατανέμονται σε κεντρικό επίπεδο και με ποια κριτήρια κατανέμουν οι Περιφέρειες και οι Δήμοι ανά Σχολική Επιτροπή. Τι έλεγχο κάνει το υπουργείο Εσωτερικών στους εμπλεκόμενους φορείς για τον τρόπο που διαχειρίζονται τα χρήματα και αν εξασφαλίζουν τα αναγκαία έργα για την υγιεινή και ασφάλεια των σχολείων.

ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΕΣ ΤΕΕ ΚΑΙ ΙΕΚ: Οι αναπληρωτές και οι ωρομίσθιοι καθηγητές που έχουν προσληφθεί στα ΤΕΕ του Ν. Ιωαννίνων από τον Οκτώβριο του 2007 δεν έχουν πληρωθεί μέχρι σήμερα, ενώ οι διδάσκοντες στο ΙΕΚ του ΟΑΕΔ Ιωαννίνων πληρώθηκαν για τελευταία φορά τον Οκτώβριο του 2007.

Η λειτουργία των ΙΕΚ του ΟΑΕΔ εδώ και αρκετά χρόνια ανατέθηκε σε ανώνυμη εταιρεία, η οποία μάλιστα εισέπραττε δίδακτρα. Τώρα η εταιρεία τα εγκαταλείπει αφήνοντας σοβαρές οικονομικές εκκρεμότητες ύψους περίπου 30 εκατομμυρίων ευρώ, στις οποίες συμπεριλαμβάνονται και οι μισθοί των διδασκόντων. Από την πλευρά του, ο ΟΑΕΔ παρέπεμψε το θέμα στο υπ. Παιδείας, ενώ έπαψε να διαθέτει και τις απαραίτητες κτιριακές εγκαταστάσεις, με άμεσες δυσμενείς επιπτώσεις σε διδάσκοντες και μαθητές.

Οι βουλευτές του ΚΚΕ Κώστας Αλυσανδράκης και Μπάμπης Χαραλάμπους ΕΡΩΤΟΥΝ τους αρμόδιους υπουργούς, σε ποιες ενέργειες θα προβούν:

  • Για την καταβολή των μισθών στους διδάσκοντες.
  • Για την απρόσκοπτη και δωρεάν λειτουργία των ΙΕΚ.
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Διεκδικούν τα δεδουλευμένα τους οι εκπαιδευτές των ΙΕΚ (2016-06-25 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (2008-03-29 00:00:00.0)
Η αξιολόγηση ως βασικός μοχλός επιβολής των αντιδραστικών αναδιαρθρώσεων στην Παιδεία (2007-11-25 00:00:00.0)
ΚΙ ΑΠΟ ΤΟ ΝΤΟΡΟ ΤΟΥΣ ΒΓΑΖΟΥΝ ΧΡΗΜΑ (2005-12-23 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ