Τρίτη 25 Μάρτη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Στη μνήμη ΜΙΜΗ ΕΥΤΑΞΙΑ

ΕΥΤΑΞΙΑΣ ΜΙΜΗΣ
ΕΥΤΑΞΙΑΣ ΜΙΜΗΣ
Χτες Δευτέρα 24 Μάρτη, συμπληρώθηκαν δύο χρόνια από την ξαφνική απώλεια του σ. ΜΙΜΗ ΕΥΤΑΞΙΑ. Ο σ. Μίμης Ευταξίας γεννήθηκε στη Λιβαδειά το 1960. Καταγόταν από εργατική λαϊκή οικογένεια. Από μικρός στη βιοπάλη φοίτησε στην Τεχνική Σχολή Λιβαδειάς, όπου για χρόνια ήταν πρόεδρος του Συμβουλίου των Σπουδαστών. Οργανώθηκε στην ΚΝΕ το 1976. Πρωτοστατεί στην ανάπτυξη της Οργάνωσης στο χώρο της Τεχνικής Σχολής και στη Σχολή Μαθητείας του ΟΑΕΔ. Την ίδια χρονιά, σε μαζική εξόρμηση της Οργάνωσης για τη διάδοση του «Ριζοσπάστη», συλλαμβάνεται μαζί με 15 ακόμη συντρόφους. Καταδικάζονται σε 3 χρόνια με αναστολή. Το 1979 γίνεται μέλος του Κόμματος. Πρωτοστατεί στην ίδρυση του Σωματείου Μετάλλου. Μέχρι το 1985 εκλέγεται στη διοίκηση του Σωματείου. Το 1985 εκλέγεται στο Συμβούλιο Περιοχής Ανατολικής Στερεάς και Εύβοιας της ΚΝΕ.

Ανήσυχος και δραστήριος, ο σ. Μίμης Ευταξίας πρωτοστατεί στη συγκρότηση θεατρικής ομάδας από εργαζόμενους και εργαζόμενες μέλη και φίλους της ΚΝΕ, που στη συνέχεια εξελίχθηκε σε δημοτική ομάδα θεάτρου Λιβαδειάς και συνεχίζει μέχρι σήμερα. Για πολλά χρόνια ήταν μέλος της Αχτιδικής Επιτροπής Λιβαδειάς και από το 1999 μέχρι το θάνατό του μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής Βοιωτίας του ΚΚΕ.

Στη μνήμη του, η οικογένειά του (η γυναίκα του, τα παιδιά του, η μάνα του, τα αδέλφια του) προσφέρουν στην ΚΟ Λιβαδειάς 500 ευρώ και σύντροφοί του 100 ευρώ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ