Τετάρτη 16 Απρίλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Το πραγματικό ζήτημα

Πρέπει να αστειεύονται! Ο λόγος για την «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία» («Κ.Ε.») (13/4/2008), που ...διαμαρτύρεται διότι λέει ο «Ελεύθερος Τύπος» («Ε.Τ.») της «πήρε» το θέμα για τους «δουλοπάροικους» - όπως τους αναφέρει - μετανάστες και την καλλιέργεια φράουλας στη Νέα Μανωλάδα Ηλείας.

Στη σελίδα 60, με τίτλο «Κλεμμένα φρούτα», η «Κ.Ε.», κάνει ολόκληρη «ανάλυση», λέγοντας πως η ίδια «αποκάλυψε» το θέμα στις 30/3/2008, με ρεπορτάζ του «Εψιλον» και ο «Ε.Τ.» έκανε το αντίστοιχο ρεπορτάζ στις 9/4/2008, το οποίο επίσης παρουσίασε ως «αποκαλυπτικό». Πράγματι, η «Κ.Ε.» έβαλε τα πράγματα στη... θέση τους! Αυτοί, πριν από τον «Ε.Τ.», είχαν γράψει για το θέμα. Μόνο που τους διαφεύγει μία μικρή λεπτομέρεια. Ο «Ριζοσπάστης» είχε φέρει για πρώτη φορά το θέμα στη δημοσιότητα ...ένα χρόνο πριν! Στις 20 Μάη 2007 (!) ο «Ρ», με μια αποκαλυπτική αποστολή, με κεντρικό τίτλο «Σύγχρονοι δούλοι στη γη της Ηλείας», έκανε γνωστές τις συνθήκες εργασίας 2.500 μεταναστών που ζούσαν και ζουν κάτω από άθλιες συνθήκες προκειμένου να βγάλουν το πενιχρό μεροκάματο.

Το θέμα, όπως και να 'χει, βέβαια, δεν είναι αυτό. Το σωστό ερώτημα θα ήταν τι πραγματικά αποκαλύπτουν αυτές οι εφημερίδες, με αφορμή τούτο το περιστατικό. Περιστατικό που, όσο «ξεφωνημένο» κι αν είναι, δεν παύει να είναι ένα απ' τα πολλά στη στυγνή υπερεκμετάλλευση των μεταναστών. Κατά πόσο αποκάλυψαν τις πραγματικές ευθύνες της ΕΕ, των ελληνικών κυβερνήσεων διαχρονικά, που υπηρετώντας το κεφάλαιο, μετατρέπουν τους μετανάστες σε «σκλάβους» περασμένων αιώνων. Αυτή είναι η ουσία. Και αυτή την ουσία αποκρύπτουν τόσο η «Ελευθεροτυπία» όσο και ο «Ελεύθερος Τύπος»...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ