Τετάρτη 16 Απρίλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Η ώρα του θερισμού...

Ο,τι σπείρεις, θερίζεις, λέει μια παλιά παροιμία. Κάτι τέτοιο συμβαίνει και με τους δημάρχους του δικομματισμού και του ΣΥΝ. Αφού υπερφίαλα στήριξαν με χέρια και πόδια την περιβόητη «αυτονομία» των δήμων και «οικονομική τους αυτοτέλεια», παίρνοντας όποια αρμοδιότητα τούς δινόταν χωρίς καν να διασφαλίζουν τους αντίστοιχους πόρους, τώρα, διαμαρτύρονται για τα οικονομικά αδιέξοδα!

Τρανό παράδειγμα ο Δήμος Πειραιά. Με προηγούμενη διοίκηση ΝΔ και τώρα ΠΑΣΟΚ, βρίσκεται αντιμέτωπος με τεράστια οικονομικά προβλήματα. Συγκεκριμένα, όπως προέκυψε μετά από συνάντηση, ο δήμαρχος Π. Φασούλας ζήτησε από τον υπουργό Οικονομίας Γ. Αλογοσκούφη, ρύθμιση χρεών αναφορικά με το δάνειο ύψους 114 εκατ. ευρώ (!) που λήφθηκε από την προηγούμενη διοίκηση. Μάλιστα, όπως η ίδια η διοίκηση παραδέχεται, ενώ είχαν γίνει διαδοχικές ρυθμίσεις, από 1/1/2008 το δημόσιο άρχισε να παρακρατεί τα χρήματα από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους, σε συμψηφισμό με τα οφειλόμενα τοκοχρεολύσια τα οποία ανέρχονται σε 10 εκατ. ευρώ το χρόνο! Και ενώ συμβαίνουν αυτά τα ωραία, με άμεσο αποτέλεσμα να ληστεύονται - στην κυριολεξία - οι εργαζόμενοι, τα πλατιά λαϊκά στρώματα, οι κάτοικοι του Πειραιά, ο δήμαρχος, δηλώνει ευθαρσώς στον Τύπο: «Δε ζητάμε να χαριστεί το χρέος, ζητάμε να μην παρακρατούνται οι πόροι της ΚΑΠ»!

Πράγματι, η ώρα του... θερισμού, έφτασε. Μόνο που αυτοί που πληρώνουν είναι οι εργαζόμενοι που βλέπουν τα ανταποδοτικά τέλη να αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο, για να καλυφθούν οι «μαύρες τρύπες» των δημοτικών προϋπολογισμών από τα υπέρογκα δάνεια...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ