Τετάρτη 16 Απρίλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«Εφυγε» ο σύντροφος Αγγελος Αναστασίου

Σήμερα Τετάρτη, ώρα 3.30 μ.μ., γίνεται η κηδεία του παλαίμαχου κομμουνιστή

«Εφυγε» χτες από τη ζωή ο παλαίμαχος κομμουνιστής Αγγελος Αναστασίου. Η κηδεία γίνεται σήμερα Τετάρτη, στις 3.30 μ.μ., από τον Αγιο Γεράσιμο στο νεκροταφείο του Σχιστού.

Σε ανακοίνωσή της η ΚΕ του ΚΚΕ σημειώνει τα παρακάτω:

«Η ΚΕ του ΚΚΕ ανακοινώνει με θλίψη το θάνατο του παλαίμαχου κομμουνιστή και εργάτη σ. Αγγελου Αναστασίου.

Ο σ. Αγγελος Αναστασίου, που γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1927, ένιωσε το πρώτο σκίρτημα υπέρ του εργατικού και κομμουνιστικού κινήματος στα γεγονότα του ματωμένου Μάη 1936, που έζησε από κοντά.

Εντάχθηκε και αγωνίστηκε στο ΕΑΜ και στον ΕΛΑΣ τον Οκτώβρη του 1943. Εγινε μέλος του ΚΚΕ το 1944. Πήρε μέρος στις μάχες του Δεκέμβρη. Δοκιμάστηκε σε φυλακές και εξορίες από το 1947 έως το Δεκέμβρη του 1959 και από τον Απρίλη του 1967 έως τον Απρίλη του 1971.

Υπερασπίστηκε σε όλες τις συνθήκες τις επαναστατικές αρχές του Κόμματος, μαχόμενος για την εκπλήρωση της ιστορικής αποστολής του, το δίκιο της εργατικής τάξης, το σοσιαλισμό.

Εκλέχθηκε αναπληρωματικό μέλος της ΚΕ στο 9ο Συνέδριο του Κόμματος και στο 10ο και 11ο Συνέδριο τακτικό μέλος της. Ο σ. Αγγελος Αναστασίου μέχρι το τέλος της ζωής του τίμησε τον τίτλο του μέλους του Κόμματος χωρίς να κάνει καμιά υποχώρηση στον ταξικό εχθρό.

Η ΚΕ του Κόμματος εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια του σ. Αγγελου Αναστασίου. Οι νέες γενιές της ΚΝΕ έχουν χρέος να διδάσκονται και να διαπαιδαγωγούνται από το σκληρό δρόμο της ταξικής πάλης που διάβηκαν παλιότεροι κομμουνιστές με το κεφάλι ψηλά».

Τα συλλυπητήριά της στη γυναίκα του Θεοδώρα Αναστασίου, σύντροφο στη ζωή του και στον αγώνα, εκφράζει και η Επιτροπή Πόλης της Κομματικής Οργάνωσης Πειραιά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ