Τετάρτη 16 Απρίλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ
Τώρα και ... προστάτης της δημόσιας περιουσίας!

Ως γνήσιος «πρεσβευτής» της ΠΑΣΟΚικής υποκρισίας ο Γ. Παπανδρέου επισκέφτηκε χτες το μέγαρο του ΟΤΕ και χωρίς ίχνος ντροπής δε δίστασε να ισχυριστεί: «Θα διατρανώσω τη δική μου προσωπική βούληση, αλλά και τη βούληση ολόκληρου» του ΠΑΣΟΚ για να «σταματήσει» ο τρόπος «που χειρίζεται η κυβέρνηση τον δημόσιο πλούτο και ειδικότερα τον ΟΤΕ»!

Ο αρχηγός του κόμματος που από τη θέση της κυβέρνησης και επί των δικών του υπουργικών ημερών ξεπούλησε το 67% του ΟΤΕ, βγήκε χτες για να εμφανιστεί σαν ...προστάτης της δημόσιας περιουσίας, ισχυριζόμενος ότι θα «σταματήσει την εξέλιξη μιας σύγχρονης τραγωδίας»! Τα ίδια έλεγε και ο Αν. Παπανδρέου το 1993, αλλά αμέσως μετά το ΠΑΣΟΚ έβγαλε στο σφυρί τον δημόσιο οργανισμό τηλεπικοινωνιών για να έρθει σήμερα η ΝΔ να οληκληρώσει το ξεπούλημα.

Βέβαια, ο ίδιος, πίσω από τις φραστικές κορόνες, δεν μπόρεσε να κρύψει ότι το ΠΑΣΟΚ δεν αντιτίθεται στην εκποίηση της δημόσιας περιουσίας, αφού η ...ένστασή του απέναντι στους κυβερνητικούς χειρισμούς ήταν ότι «πουλιέται δημόσιος πλούτος και, αντί να κερδίζει το κράτος, κερδίζει κάποιος ιδιώτης»...

Ο Γ. Παπανδρέου ρίχνοντας στάχτη στα μάτια του ελληνικού λαού και ...ξεχνώντας προφανώς τους πανηγυρισμούς του ίδιου και του κόμματός του, όταν ιδιωτικοποίησαν τις δημόσιες επιχειρήσεις, ισχυρίστηκε ότι το ΠΑΣΟΚ λέει «"όχι" στην πώληση του ΟΤΕ, διότι ο Οργανισμός Τηλεπικοινωνιών της χώρας μας είναι ένα βασικό εργαλείο εθνικού σχεδιασμού (...) που δεν πρέπει να είναι στα χέρια κάποιων ιδιωτών, αλλά που πρέπει να είναι στα χέρια κάθε δημοκρατικά εκλεγμένης κυβέρνησης, για να μπορεί να σχεδιάζει για την ανάπτυξη της χώρας».Το ΠΑΣΟΚ που ξεπουλούσε τον ΟΤΕ, στο όνομα της «ανταγωνιστικότητας», προτάσσοντας τους «νόμους της αγοράς» και τις πολιτικές κατευθύνσεις της ΕΕ για απελευθέρωση του τομέα των τηλεπικοινωνιών - θέσεις που και σήμερα έχουν περίοπτη θέση στο πρόγραμμά του - ...θυμήθηκε τον «εθνικό σχεδιασμό»!

Οσο και αν προσπάθησε να «ντυθεί» με τη «σοσιαλιστική ενδυμασία» ο Γ. Παπανδρέου δεν μπόρεσε να κρύψει ότι το κόμμα του παραμένει σταθερά προσηλωμένο στην υπεράσπιση των συμφερόντων του μεγάλου κεφαλαίου. «Η πώληση του ΟΤΕ σε ξένα συμφέροντα σημαίνει πολύ απλά ότι χάνει η Ελλάδα ένα κυριαρχικό δικαίωμα», είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αλλά την ίδια στιγμή έσπευσε να σημειώσει ότι η πιθανή πώληση του ΟΤΕ σε «ξένη εταιρεία» θα θίξει τα συμφέροντα του ντόπιου κεφαλαίου, «ελληνικών εταιρειών, οι οποίες μαθαίνουν, αναπτύσσονται, με τη συνεργασία τους με αυτό τον μεγάλο και σημαντικό Οργανισμό»!

Εξάλλου, μόλις προχτές ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Γ. Παπακωνσταντίνου, προβάλλοντας την ...αντίθεση του ΠΑΣΟΚ στο ξεπούλημα του ΟΤΕ την περιόρισε στο «τίμημα» και στις «διαδικασίες» γιατί, όπως είπε, «έχει σοβαρά προβλήματα με τη διαδικασία της πώλησης, δηλαδή με τον τρόπο και το τίμημα που πληρώνει η Deutsche Telecom».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ