Πέμπτη 17 Απρίλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΑΠΕΡΓΙΑ 16 ΑΠΡΙΛΗ 2008
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Πορεία στη λυκοφωλιά των βιομηχάνων

Μ' ένα γιγαντοπανό στα γραφεία των μεγαλοεπιχειρηματιών οι απεργοί κατήγγειλαν την «αύξηση» του ενός ευρώ

Από την πορεία στη Θεσσαλονίκη και τον αποκλεισμό των γραφείων των μεγαλοεπιχειρηματιών

Motion Team

Από την πορεία στη Θεσσαλονίκη και τον αποκλεισμό των γραφείων των μεγαλοεπιχειρηματιών
Με επιτυχία δόθηκε η μάχη της απεργίας στη Θεσσαλονίκη, κόντρα στην ανοιχτή υπονόμευση από τις δυνάμεις της συναίνεσης και της υποταγής σε μια σειρά χώρους δουλειάς. Η απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στο Αγαλμα του Βενιζέλου χαρακτηρίστηκε από τη μαζική συμμετοχή της εργαζόμενης νεολαίας, στο πλάι των υπόλοιπων εργαζόμενων, των απόμαχων της δουλειάς και των άλλων λαϊκών στρωμάτων. Αναδείχτηκε ξεκάθαρα πως ολοένα και περισσότεροι βρίσκουν την περπατησιά τους στο δρόμο της ταξικής πάλης.

Στη συγκέντρωση πήραν μαζικά μέρος εργαζόμενοι από την κλωστοϋφαντουργία, το μέταλλο, τις κατασκευές, τις ψυχοκοινωνικές δομές, το εμπόριο - είχε προηγηθεί αποκλεισμός στο πολυκατάστημα του «ΦΩΚΑ» - και άλλους κλάδους. Μίλησαν η Ράνια Καπετανγιώργη από το Σύλλογο Μικρών και Αυτοαπασχολούμενων Εμπόρων και ο Γιώργος Τσαμπούκης, Γραμματέας της Ενωσης Εμποροϋπαλλήλων Θεσσαλονίκης.

Η μεγάλη πορεία που ακολούθησε κατέληξε στην Πλατεία Μοριχόβου. Εκεί, οι απεργοί, έστησαν μπλόκο στους βιομηχάνους και στους εξαγωγείς, στο μεγάλο εμπορικό κεφάλαιο. Απέκλεισαν την είσοδο του κτιρίου που συστεγάζονται οι εκπρόσωποι των μεγαλοεπιχειρηματιών. Στη διάρκεια του αποκλεισμού, «κατέβασαν» ένα γιγαντοπανό, στην πρόσοψη του κτιρίου. Για περίπου μία ώρα, φωνάζοντας συνθήματα, κατήγγειλαν τη σύμβαση της ντροπής που υπέγραψε η ΓΣΕΕ με τον ΣΕΒ και απαίτησαν μισθούς σύμφωνα με τις σύγχρονες ανάγκες τους.


Motion Team


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ