Πέμπτη 17 Απρίλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ «ΜΕΤΡΟΠΟΛΙΤΑΝ»
Η απόλυση δε θα περάσει!

Από τη χτεσινή περιφρούρηση της στάσης εργασίας
Από τη χτεσινή περιφρούρηση της στάσης εργασίας
Η απόλυση του Βαγγέλη Αντωνίου από το ξενοδοχείο «Μετροπόλιταν» δε θα περάσει! Αυτό το ξεκάθαρο μήνυμα έστειλαν χτες οι συνάδελφοί του, συμμετέχοντας μαζικά στην 3ωρη στάση εργασίας που κήρυξε το σωματείο. Συμπαραστάτες στον αγώνα τους εκπρόσωποι του κλαδικού σωματείου και άλλων ταξικών σωματείων της Αθήνας. Υπενθυμίζεται ότι ο Β. Αντωνίου απολύθηκε μετά από 17 χρόνια δουλειάς στο ξενοδοχείο, ενώ το σωματείο χαρακτηρίζει την απόλυση παράνομη, καταχρηστική και τρομοκρατική.

Από νωρίς, οι ξενοδοχοϋπάλληλοι του «Μετροπόλιταν» πήραν θέση στις εισόδους του ξενοδοχείου, περιφρουρώντας τον αγώνα τους. Αντιπροσωπεία συνδικαλιστών ζήτησε συνάντηση με τη διεύθυνση του ξενοδοχείου. Η συγκέντρωση λίγο πριν από τις 9 το πρωί μεταφέρθηκε μέσα στο χώρο υποδοχής. Ο διευθυντής του ξενοδοχείου Μιχάλης Μεταξάς απάντησε στους συνδικαλιστές ότι πρόκειται για ζήτημα κύρους και ότι εμμένει στην απόλυση, διαφορετικά θα πρέπει να φύγει ο ίδιος! Η αντιπροσωπεία των συνδικαλιστών ξεκαθάρισε ότι οι εργαζόμενοι είναι αποφασισμένοι να μην κάνουν πίσω από το αίτημα για επαναπρόσληψη του Β. Αντωνίου.

Σε έκτακτη γενική συνέλευση, οι εργαζόμενοι εξουσιοδότησαν ομόφωνα το διοικητικό συμβούλιο (συνεδριάζει σήμερα) να προκηρύξει 24ωρη απεργία. Μιλώντας στους εργαζόμενους, ο πρόεδρος του επιχειρησιακού σωματείου Νίκος Παπαγεωργίου, τους προειδοποίησε ότι είναι πιθανό τις επόμενες μέρες να γίνουν δέκτες της εργοδοτικής τρομοκρατίας. «Αν θέλουν "βοήθεια" για να καμφθεί η αδιαλλαξία τους - τόνισε - εμείς θα τους τη δώσουμε. Το κλαδικό συνδικάτο και τα άλλα ταξικά συνδικάτα της Αθήνας, το ΠΑΜΕ, είναι εδώ και θα δώσουν τη μάχη μαζί μας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ