Πέμπτη 17 Απρίλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΑΠΕΡΓΙΑ 16 ΑΠΡΙΛΗ 2008
Παρακαταθήκη η μάχη σε όλη τη χώρα

Δυναμικές ήταν οι απεργιακές συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα, όπως αποτελεσματική ήταν και η μάχη της περιφρούρησης. Στο Αγρίνιο εκατοντάδες εργαζόμενοι ανταποκρίθηκαν στο αγωνιστικό κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου. Συμμετείχαν με αποφάσεις 6 σωματεία, καθώς και εργαζόμενοι από τις πρώην ΔΕΚΟ, με διακριτή των παρουσία των εργαζομένων του ΟΤΕ.

Στα Γιάννενα οι εργαζόμενοι, αξιοποιώντας την απόφαση για απεργία της ΓΣ των αντιπροσώπων του Εργατικού Κέντρου, ανανέωσαν για άλλη μια φορά την εμπιστοσύνη τους στο ΠΑΜΕ. Συγκεντρώθηκαν στο δημαρχείο και πραγματοποίησαν πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, γυρνώντας την πλάτη στην πλειοψηφία του Εργατικού Κέντρου που πραγματοποίησε για την τιμή των όπλων μια άμαζη και ισχνή συγκέντρωση.

Δυναμική ήταν η συγκέντρωση και στην Κέρκυρα όπου συμμετείχαν τα Σωματεία Ξενοδοχοϋπαλλήλων, Οικοδόμων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων, καθώς και το Σωματείο Εργαζομένων του Νοσοκομείου. Σε Αρτα και Πρέβεζα τα γιαπιά νέκρωσαν, ενώ μαχητικές απεργιακές συγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκαν και σε Ηγουμενίτσα, Λευκάδα, Μεσολόγγι και Ναύπακτο.

Στη Λάρισα, η απεργιακή συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στην κεντρική πλατεία και ακολούθησε πορεία στους δρόμους της πόλης. Αντίστοιχες συγκεντρώσεις έγιναν σε Βόλο, Καρδίτσα και Τρίκαλα, Σκόπελο και Φάρσαλα. Απεργοί εργαζόμενοι, μικροί και αυτοαπασχολούμενοι ΕΒΕ, νεολαία, πορεύτηκαν μαζί, συγκροτώντας μαζικές και μαχητικές απεργιακές συγκεντρώσεις σε Αλεξανδρούπολη, Κομοτηνή, Καβάλα, Ξάνθη, Δράμα, Σέρρες, Κιλκίς, Κατερίνη, Νάουσα, Γρεβενά, Κοζάνη, Πτολεμαΐδα, Καστοριά και Νάουσα, με τους απεργούς και άνεργους κλωστοϋφαντουργούς να δίνουν τον τόνο.

Συγκέντρωση έγινε και στο Λιτόχωρο με απόφαση του Σωματείου Οικοδόμων. Σημαντικά αποτελέσματα είχε η μάχη της απεργίας σε Πελοπόννησο, Κεφαλονιά και Ζάκυνθο, γεγονός που εκφράστηκε και στις απεργιακές συγκεντρώσεις σε Πάτρα, Αίγιο, Πύργο, Αργος και Τρίπολη.

Με τις απεργιακές συγκεντρώσεις που έγιναν σε Χαλκίδα, ΑΛιβέρι, Λιβαδειά, Θήβα, Λαμία, και Αμφισσα από τα ταξικά συνδικάτα και το Εργατικό Κέντρο Φωκίδας, καταδείχτηκε η αποφασιστικότητα των εργαζομένων για κλιμάκωση του αγώνα την Πρωτομαγιά. Στην Κρήτη, συγκεντρώσεις έγιναν σε Ηράκλειο, Χανιά και Ρέθυμνο.

Με κύρια χαρακτηριστικά τα ιδιαίτερα αυξημένα ποσοστά συμμετοχής των οικοδόμων, τη μαζική συμμετοχή των ιδιωτικών υπαλλήλων, των εργαζομένων στην Ενωση Αγροτικών Συνεταιρισμών του νησιού, πραγματοποιήθηκε η απεργία και η απεργιακή συγκέντρωση των ταξικών δυνάμεων στη Λήμνο. Στη Σάμο, πραγματοποιήθηκε συμβολική κατάληψη στο ΙΚΑ, ενώ είχε προηγηθεί η απεργιακή συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο. Συγκεντρώσεις έγιναν ακόμα σε Κω και Ρόδο Μυτιλήνη και Ικαρία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ