Πέμπτη 17 Απρίλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΑΠΕΡΓΙΑ 16 ΑΠΡΙΛΗ 2008
Μεγάλη η σημασία της απεργιακής αναμέτρησης

Χιλιάδες εργάτες και εργάτριες σε κλάδους και επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα απέργησαν χτες μαζικά για τις κλαδικές Συμβάσεις και την Κοινωνική Ασφάλιση. Διαδήλωσαν συσπειρωμένοι στις ταξικές Ομοσπονδίες, στα Εργατικά Κέντρα και τα Συνδικάτα τους. Για καθέναν από αυτούς, η απεργία ήταν μια αναμέτρηση με τους μηχανισμούς της εργοδοσίας και των βαστάζων της, που προσπάθησαν με κάθε μέσο να εμποδίσουν, να χτυπήσουν την κινητοποίηση των ταξικών δυνάμεων. Να συκοφαντήσουν το διεκδικητικό τους πλαίσιο, τις πραγματικές ανάγκες της εργατικής οικογένειας, την ίδια την ταξική πάλη. Γι' αυτό και η αναμέτρηση κερδήθηκε διπλά από τους απεργούς εργατοϋπαλλήλους. Γιατί χτύπησε την τρομοκρατία. Ξεπέρασε σημαντικές δυσκολίες και εμπόδια, έσπασε το σιωπητήριο που θέλησαν να επιβάλουν το κεφάλαιο, οι πολιτικοί και συνδικαλιστικοί του εκφραστές. Κατέκτησε νέες συνειδήσεις, συσπείρωσε δυνάμεις, ανέδειξε πρωτοπόρους εργάτες στο χώρο της δουλειάς του.

Η απεργιακή κινητοποίηση έδωσε νέα ώθηση στο ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα. Ομοσπονδίες και Συνδικάτα αναμετρήθηκαν με δεδομένες δυσκολίες, βγήκαν πιο δυνατοί, ακόμα πιο έμπειροι, πιο ικανοί το επόμενο διάστημα να οξύνουν την ταξική πάλη. Να εντείνουν τη δράση για μισθούς και συντάξεις στο ύψος των πραγματικών αναγκών. Να δώσουν με μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα τον αγώνα για την οργάνωση της εργατικής τάξης, για την ολομέτωπη σύγκρουση με την πολιτική του κεφαλαίου και των κομμάτων του. Αυτά τα επίπονα, σταθερά και σημαντικά ποιοτικά βήματα κατέγραψε η απεργία, σε συνέχεια της πολύμορφης αγωνιστικής δράσης του προηγούμενου διαστήματος.

Το καθήκον της κλιμάκωσης τίθεται επιτακτικά από την επόμενη κιόλας μέρα. Οι απαιτήσεις των εργαζομένων από τα ταξικά συνδικάτα, οι ίδιες οι ανάγκες και η ένταση της αντιλαϊκής επιθετικότητας, ανεβάζουν ψηλά τον πήχη. Ο ταξικός γιορτασμός της Πρωτομαγιάς είναι ο επόμενος κορυφαίος σταθμός. Το δυνάμωμα του ΠΑΜΕ στους τόπους δουλειάς, με την αξιοποίηση όλων εκείνων των εργαζομένων που έκαναν το θαρραλέο βήμα, είναι η αναγκαία προϋπόθεση για να είναι η επόμενη μάχη, κάθε μάχη, ακόμα πιο αποτελεσματική.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ