Πέμπτη 17 Απρίλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑΛΟΓΗΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΙΜΩΝ ΥΛΙΚΩΝ - ΘΕΡΜΗ
Πρώτη υποχώρηση από την εργοδοσία

Ανακοίνωσε ανάκληση των απολύσεων, αλλά οι εργαζόμενοι παραμένουν σε επιφυλακή

Κάτω από την αποφασιστική αντίδραση των εργαζομένων, αλλά και του ταξικού κινήματος, οι εργολάβοι «Αφοί Κωνσταντινίδη», που έχουν αναλάβει τη λειτουργία του Κέντρου Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών (ΚΔΑΥ) στη Θέρμη Θεσσαλονίκης, αναγκάστηκαν χτες να ανακοινώσουν την επαναπρόσληψη των δύο απολυμένων εργατών. Αύριο Παρασκευή έχει οριστεί συνάντηση για την τελική συμφωνία.

Η μάχη, που δίνεται μέρες τώρα με στάσεις εργασίας, κορυφώθηκε χτες με την 24ωρη απεργία και τη μαζική και μαχητική περιφρούρησή της μπροστά στο εργοστάσιο. Και χτες η εργοδοσία επιχείρησε να λειτουργήσει το εργοστάσιο με απεργοσπαστικό μηχανισμό, όμως δεν τα κατάφερε. Η προσπάθειά της έσπασε πάνω στην αποφασιστική αντίδραση των εργαζομένων της επιχείρησης, αλλά και συναδέλφων τους άλλων κλάδων, που μαζικά και έμπρακτα έδειξαν την αλληλεγγύη τους.

Ετσι χτες αποτράπηκε η επανάληψη του άθλιου φαινομένου που διαπιστώθηκε προχτές στην επιχείρηση απεργοσπασίας: Η εργοδοσία με την προστασία της αστυνομίας να φέρνει αλλοδαπούς εργάτες για να δουλέψει το εργοστάσιο και μετά η αστυνομία να πηγαίνει να τους συλλαμβάνει (τουλάχιστον 2) επειδή εντόπισε ότι υπήρχαν εκκρεμότητες με την άδεια εργασίας τους!

Η εργοδοτική τρομοκρατία έσπασε. Ο αγώνας όμως δεν τελείωσε, παρά τη διαβεβαίωση της εργοδοσίας ότι θα πάρει πίσω τους δύο απολυμένους. Επειδή η εργοδοσία, ενώ εμφανίζεται να υπαναχωρεί στο θέμα των απολύσεων, την ίδια ώρα προσπαθεί να επιβάλει όρους ευελιξίας στην εργασία. Ζητά από τους εργαζόμενους να αποδεχτούν τη μετακίνησή τους σε άλλα εργοστάσια του ομίλου. Π.χ. από τη Θέρμη στα Διαβατά κλπ. Αίτημα που απορρίπτουν οι εργαζόμενοι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ