Παρασκευή 23 Μάη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Θετικά μηνύματα μέσα στο λαό

Συνέντευξη του Τηλέμαχου Δημουλά, μέλους της Γραμματείας της ΚΕ του ΚΚΕ και γραμματέα της ΕΠ Κρήτης του Κόμματος, για τη δράση της Οργάνωσης στο νησί

-- Τι σηματοδοτεί για την Κομματική Οργάνωση της Κρήτης, η αυριανή επίσκεψη - ομιλία της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλ. Παπαρήγα στο Ηράκλειο στα πλαίσια της Πορείας του ΚΚΕ προς το Λαό;

-- Η Κομματική Οργάνωση Κρήτης του ΚΚΕ, το Σάββατο 24 Μάη, με την ομιλία της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλ. Παπαρήγα στο Ηράκλειο, κορυφώνει μια πολύμορφη πολιτική δράση σε όλους τους νομούς της Κρήτης, που έχει ως στόχο την προβολή της πολιτικής πρότασης εξουσίας. Τη συζήτηση με τους εργαζόμενους και τη νεολαία του νησιού της ανάγκης για οργάνωση της πάλης με αυτή την προοπτική, τις προϋποθέσεις που απαιτούνται σήμερα για αυτό. Αυτή η διαρκής πολιτική δράση των κομμουνιστών, που συνδυάζεται με πρωτοβουλίες και δράση στο μαζικό κίνημα για προβλήματα που βασανίζουν σήμερα το λαό, βρίσκει ανταπόκριση στον κόσμο, έχει πολλά θετικά μηνύματα, μας γεμίζει ευθύνη και αισιοδοξία για το μέλλον.

-- Ποια είναι η ανταπόκριση των εργαζομένων στο κάλεσμα των κομμουνιστών για δράση;

-- Ολο και περισσότεροι γίνονται αυτοί που αναγνωρίζουν - παρότι ακόμα δεν είναι έτοιμοι να κάνουν το βήμα - ότι οι θέσεις του ΚΚΕ χωρίς μισόλογα και αοριστίες απαντούν στις αγωνίες και τα ερωτήματα του κόσμου. Η πολιτική του πρόταση δίνει την προοπτική της οριστικής αντιμετώπισης των προβλημάτων. Αυτό είναι σημαντικό για μας και φυσικά δεν ήρθε από μόνο του. Είναι αποτέλεσμα μιας επίπονης και επίμονης δουλειάς των κομμουνιστών, των φίλων του Κόμματος και της ΚΝΕ στους τόπους δουλειάς και κατοικίας, στην ύπαιθρο, στους χώρους εκπαίδευσης όλα αυτά τα χρόνια. Η Κρήτη δεν είναι στη γυάλα. Οπως και στην υπόλοιπη Ελλάδα, τα μεγάλα οργανωμένα οικονομικά συμφέροντα έχουν χωθεί στα γεμάτα σε κάθε πτυχή της ζωής του λαού (ιδιωτικοποιήσεις σε Παιδεία, Υγεία, ακρίβεια, ανεργία, ανασφάλεια, ένταση της εκμετάλλευσης, ιδιαίτερα στις γυναίκες και τους νέους). Τα κόμματά τους, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, που είναι πανίσχυρα στο νησί, κάνουν ό,τι μπορούν για να προωθείται αυτή η πολιτική, χωρίς λαϊκές αντιστάσεις. Ενώ στις προσπάθειες εγκλωβισμού της λαϊκής δυσαρέσκειας και τα μασκαρέματα του πολιτικού συστήματος ο ΣΥΡΙΖΑ δηλώνει καθημερινά «παρών».

-- Και ποια η προοπτική που αναδείχνεται;

-- Απ' όλα τα παραπάνω, ακριβώς, προβάλλει η μεγάλη αλήθεια που διακηρύσσει το ΚΚΕ με την πολιτική του πρόταση. Οτι το πολιτικό σύστημα δε διορθώνεται, δεν μπορεί να γίνει φιλολαϊκό. Οτι ο λαός πρέπει να ετοιμάζεται για την ανατροπή του, ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος από τη συμμαχία της εργατικής τάξης με τα λαϊκά στρώματα της πόλης και της υπαίθρου. Οτι ο καθημερινός αγώνας πρέπει να στοχεύει στη λαϊκή εξουσία και την οικοδόμηση της λαϊκής οικονομίας, ότι χρειάζεται σήμερα κίνημα ισχυρό, με διεκδικήσεις που αγκαλιάζουν τις σύγχρονες ανάγκες του λαού και της νεολαίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ